Poștașii sunt puntea de legătură între ziar și cititor

594
0

Aculina Furculiță: ,,Le spunem, din propria convingere, că e un ziar bun, că au ce citi!”

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Aculina Furculiță (38 de ani) este o cititoare fidelă a GAZETEI de Chișinău. Este șefa oficiului poștal din satul Dereneu, raionul Călărași, loc în care activează de zece ani. Din propria convingere că ziarul pe care-l ții în mână, stimate cititor, este unul calitativ, Aculina Furculiță le vorbește despre el oamenilor care își doresc să se informeze corect și să citească informații utile. Astfel, poștărița a ajutat 26 de locuitori ai satului Dereneu să se aboneze pentru jumătate de an la GAZETĂ.

Am contactat-o telefonic pe Aculina pentru un scurt interviu. Femeia ne-a mărturisit că majoritatea traversează vremuri mai dificile, dar merită să citești un ziar bun și să te abonezi.

,,Sunt timpuri mai grele, lumea nu are bani, pensiile sunt mici. Dacă nu o să fie abonați, nu o să avem scrisori, nici poștă nu va fi în localitate. Spunem oamenilor despre ce pot citi în ziare, rubricile care sunt. Le spunem, din propria convingere, că e un ziar bun, că au ce citi. Chiar dacă mulți au internet, le spunem că cititul ziarelor este important”, ne-a comunicat poștărița.

Ceea ce a reușit Aculina Furculiță este important atât pentru echipa ziarului, cât și pentru noii noștri cititori. Pentru noi, vă spunem cu toată sinceritatea, este foarte important că numărul celor care citesc GAZETA crește frumos și organic, ajungem la cât mai mulți cetățeni, asta ne motivează să ne continuăm misiunea. Iar cei 26 de cititori, veniți recent în familia GAZETEI, se vor informa dintr-o sursă echidistantă, vor citi texte scrise cu iscusință și cu bună credință… vor contribui la susținerea presei tipărite independente.

Chiar dacă munca de poștaș nu este ușoară, Aculina Furculiță reușește să se ocupe de toate, de gospodăria pe care o are și să aibă grijă de familia ei. Femeia lucrează cu dedicație și are grijă ca fiecare om care pășește pragul oficiului poștal din sat să fie mulțumit și să fie ajutat. Răbdarea și respectul sunt în capul mesei atunci când interacționează cu cei care au nevoie de ajutor, mai ales vârstnicii.

,,Lucrăm de la ora 8:00, lucrăm mult, uneori stăm peste program, doar ca să ne facem treaba bine și să fie oamenii mulțumiți. Mulți îmi spun că știu a vorbi cu ei, că îi respect și că îi ajut, de aceea se abonează.

Trebuie să știi să vorbești cu oamenii. Trebuie să avem foarte multă răbdare, să ascultăm oamenii. Atunci când oamenii vin la oficiul poștal trebuie să le oferim atenție și să îi ajutăm cu un sfat”, ne-a împărtășit poștărița.

Aculina este abonata GAZETEI de mult timp, citește fiecare ediție. Așa cum ne-a spus ea, fiecare găsește ceva util în paginile ziarului: ,,Oamenii citesc diferite informații utile, diferite știri, anunțuri, văd programele TV. Cunosc rubricile din pagini. Eu consider că GAZETA de Chișinău este cel mai bun ziar. Citeam pagina îngrijită de Lidia Bobână, Dumnezeu să o ierte, tare îmi plăcea cum scria. De mult timp sunt abonată și îmi place să citesc”, ne-a declarat Aculina Furculiță, poștărița din satul Dereneu care își face munca cu dăruire.

Stimați poștași, Vă îndemnăm să urmați exemplul Aculinei Furculiță și să comunicați oamenilor despre GAZETA de Chișinău. Să se convingă de calitatea informațiilor pe care le găsesc în fiecare pagină și de valoarea pe care o are un ziar în zilele noastre.

Stimați abonați, cei care ne citiți de la primele ediții și cei care v-ați alăturat familiei GAZETEI de Chișinău de curând, Vă mulțumim că ne citiți și că ne susțineți. Împreună vom crește!

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE