PRIAevents vă invită la conferința destinată sectorului de construcții Pria Construct&Real Estate Conference

627
0

Cele mai importante teme pentru sectorul construct&real estate vor fi discutate în cadrul Pria Construct&Real Estate Conference în 13 iulie 2022, la Digital Park Chișinău, scrie în comunicatul emis de PRIAevents. 

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

PRIAevents în parteneriat cu Asociații și Patronate din Republica Moldova și România, având ca partener Kaufland Moldova, vă invita la conferința PRIA CONSTRUC&REAL ESTATE pe 13 iulie 2022,  la ora 10:00 în incinta Digital Park Chișinău.

PRIAevents te invită să participi la conferința destinată sectorului de construcții și Real Estate din Moldova,  la care participă și reprezentanți ai sectorului respectiv din România.

La acest eveniment vor participa reprezentanți ai Ministerelor din Moldova și România, experți în domeniul construcțiilor, asociații și producători de materiale de construcții, companii  din diferite sectoare precum: dezvoltatorii imobiliari, lanțuri de supermarket-uri, de hoteluri, depozite logistice, camere de comerț și ambasade, reprezentanți ai Parlamentului si Senatului, arhitecți, investitori, avocați, consultanți, agenții imobiliari și reprezentanți ai mass-media.

La conferință o să afli cum se poate finanța sectorul construcțiilor în 2022 și anii următori în Republica Moldova, dar și ce investiții face statul în acest sector.

„Vom discuta despre cum pot depăși criza provocată de creșterea energiei și a prețurilor materiilor prime și a materialelor de de construcții, despre cum se poate rezolva criza forței de muncă în construcții, tendințe în piața de industrial si retail – ce investiții se fac, care sunt preferințele pentru piața de rezidențial și cum a schimbat pandemia aceste preferințe, dar și ce previziuni sunt pentru 2023 pentru piața de construcții și imobiliare în Moldova, dar și în România. Schimb de experiență si strategii de colaborare cu cea din Republica Moldova și oportunități pentru sectorul construcțiilor și imobiliarelor în această perioadă”, menționează organizatorii.

AGENDA EVENIMENTULUI:

9:30 – 10:00/  Înregistrarea participanților la Digital Park și Welcome Cofee Break

10:00 – 13:00/ Panel Dezbateri: Sectorul construcțiilor 2022 în Republica Moldova

Temele abordate:

 • Cum se poate finanța sectorul construcțiilor în 2022 și anii următori în Republica Moldova? Ce investiții face statul? Cum ajută companiile?
 • Cum pot susține companiile de construcții economia în această perioadă?
 • Cum pot depăși criza provocată de creșterea energiei și a prețurilor materiilor prime? A materialelor de construcții?
 • Cât de benefice sunt facilitățile pachetelor salariale în sectorul construcțiilor pentru dezvoltarea și pentru păstrarea forței de muncă?
 • Cum se poate rezolva criza forței de muncă în construcții?
 • Tendințe în piața de industrial si retail – ce investiții se fac?
 • Parku-rile Industriale – Model de succes
 • Care sunt preferințele pentru piața de rezidențial? Cum a schimbat pandemia aceste preferințe?
 • Care sunt riscurile cu care se confruntă acum companiile din sectorul construcțiilor? Managementul riscului și soluții oferite de asiguratori
 • Ce previziuni sunt pentru 2023 pentru piața de construcții și imobiliare în Moldova?
 • Piața construcțiilor și imobiliarelor în România. Schimb de experiență si strategii de colaborare cu cea din Republica Moldova
 • Cum colaborează constructorii in contextul crizei actuale cu arhitecții, proiectanții, companiile de materiale de construcții si asiguratorii?
 • Sunt și oportunități pentru sectorul construcțiilor și imobiliarelor în această perioadă?
 • Ce alte propuneri mai are mediul de afaceri din segmentul construcțiilor? Cum le poate ajuta Statul?
 • Parteneriate Public Private. Ajutoare de Stat și Licitații Publice pentru sectorul construcțiilor
 • Ce spun consultanții si avocații? Cum pot ajuta prin expertiza lor?

Specialiștii prezenți la eveniment:

 • Alexei Boșneaga, Șef secția politici și reglementări tehnice în construcție, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale
 • Felix Faehre, Head of Expansion MD, Kaufland Romania & Moldova
 • Victoria Bucătaru, Director, Digital Park
 • Marian Sîrbu, Președinte, Federația Patronatului din Construcții și Producerea Materialelor de Construcții din Republica Moldova
 • Pavel Caba Preşedinte, Federaţia Patronală a Constructorilor Drumarilor şi a Producătorilor Materialelor de Construcţie, CONDRUMAT
 • Jurie Povar, Președinte Uniunea Arhitecților Republica Moldova
 • Dorin Beu, Președinte, RoGBC Transilvania
 • Andrei Cavaliuc, Adminisatror, Delmar Construct
 • Adrian Rucan, Director General, Ecosem Group

 

13:00 – 14:00/ Networking -Lunch

PRIA Construc&Real Estate reprezintă  reuniunea companiilor, specialiștilor și autorităților implicate în sectorul de construcții în Romania.

„În cadrul conferinței online PRIA Construc&Real Estate Conference Republica Moldova sin 13 iulie 2022, veți beneficia de aflarea noutăților legislative, de analizarea celor mai importante teme pentru acest sector și de tendințele actuale în construcții și real estate. Veți avea ocazia să interacționați cu lectori importanți din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați”, precizează organizatorii.

Pentru a participa gratuit la conferință, completați formularul.

Pentru mai multe detalii accesați www.priaevents.ro

GAZETA de Chișinău este partener media la eveniment. 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE