Tiraspolul a adoptat o declarație după afirmațiile făcute de Volodimir Zelenski la întrevederea cu Maia Sandu: „Transnistria este un stat pașnic, dedicat principiilor neutralității…”

894
0

Așa-numitul consiliu suprem de la Tiraspol a adoptat o declarație privind situația din Transnistria. În declarație se subliniază faptul că autoproclamata republică moldovenească nistreană este „un stat pașnic, dedicat principiilor neutralității și soluționării tuturor conflictelor la masa negocierilor”, scrie Novosti PMR.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Consiliul Suprem, la fel ca întregul popor multinațional al Transnistriei, face apel la conducerea statelor vecine să țină cont de poziția constructivă a Republicii Moldovenești Nistrene și să prevină escaladarea tensiunii în spațiul regional”, se spune în declarație.

Așa-numitul președinte al regiunii secesioniste, Vadim Krasnoselski, a fost prezent la ședința pretinsului consiliu suprem.

Declarația Consiliului Suprem este opinia autorităților legislative și reprezentative ale statului nostru. Sunteți aleși de popor, exprimați voința poporului. … Vă susțin decizia. Sunt convins că întregul popor multinațional transnistrean gândește la fel, gândește la pace și nu dorește război”, a spus Vadim Krasnoselski.

Declarația adoptată de către autoritățile de la Tiraspol vine ca răspuns la afirmațiile liderului de la Kiev, Volodimir Zelenski, care a avertizat, în cadrul unei conferințe de presă susținută împreună cu Maia Sandu acum două zile, că Ucraina va răspunde dur la orice tentativă de atac din partea regiunii separatiste, scrie unian.net.

Acest lucru este foarte important pentru ambele țări. Am discutat această problemă astăzi cu doamna președintă. Nu cred că vor fi atacuri din Transnistria împotriva Ucrainei. Dacă vor fi însă, cred că vor fi o greșeală globală. Primim unele semnale îngrijorătoare. Totuși acești oameni ar trebui să știe că ei se află în Transnistria, pe un teritoriu al Republicii Moldova, ocupat temporar, că pentru noi nu va fi o lovitură, ci o palmă, iar noi vom răspunde, fără îndoială, cu o lovitură”, a declarat Zelenski.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE