Percheziții acasă la un fost ministru de Interne. Democratul Jizdan: „Am fost cooperant și am oferit toate informațiile necesare”

258
0

Mascații au descins cu percheziții la domiciliul fostului ministru al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan. Perchezițiile au fost desfășurate în dimineața zilei de miercuri, 29 iunie, de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu ofițerii SIS.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Oamenii legii au comunicat că perchezițiile au fost desfășurate în mai multe locații. Fostul ministru democrat este cercetat pentru îmbogățire ilicită și fals în declarații.

Ulterior, fostul ministru al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a confirmat pe pagina sa de socializare că mascații au descins cu percheziții la el acasă, la domiciliul mamei sale și în alte câteva locații.

„Azi dimineață am primit procurorii și ofițerii SIS acasă și am oferit tot terenul necesar pentru ca ei să-și facă meseria așa cum dictează legea”, a comentat Jizdan pe pagina sa de socializare.

Potrivit lui, acțiunile au loc în baza unui dosar penal care a fost inițiat pe 2 iunie curent în care este cercetat pentru îmbogățire ilicită și fals în acte. Jizdan menționează că în legătură cu acest fapt a fost verificat în ultimii trei ani de către instituțiile statului.

„Am fost cooperant toată această perioadă și am oferit toate informațiile necesare pentru a face claritate. Unii «factori de decizie» au insistat totuși să fie dispuse acțiuni «mai cu impact» în acest sens”, a mai comentat Jizdan.

Alexandru Jizdan a fost deputat din partea Partidului Democrat (PDM). În perioada ianuarie 2016 – iunie 2019 a ocupat funcția de ministru al Afacerilor Interne în componența Cabinetului democratului Pavel Filip.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT