Următorul recensământ al populației va avea loc în anul 2024

394
0

Conform Biroului Național de Statistică, următorul recensământ se planifică să fie desfășurat în Republica Moldova în anul 2024. Scopul acestuia este de a oferi informații de interes public despre populație și locuințe – informații necesare pentru elaborarea, monitorizarea și evaluarea politicilor; argumentarea deciziilor de dezvoltare umană; pentru cercetarea științifică și dezvoltarea mediului de afaceri, scrie în comunicatul emis de Guvern.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de lege care stabilește modul de reglementare a recensămintelor, sub forma instituirii unor norme-cadru generale, valabile pentru toate numărătorile oficiale viitoare.

Astfel, se va permite eficientizarea organizării și desfășurării recensămintelor, ceea ce va contribui la reducerea resurselor administrative și bugetare necesare în acest sens.

Documentul se referă și la procesul de planificare, colectare, prelucrare, evaluare și diseminare a datelor despre persoane și locuințele acestora, precum și la producerea indicatorilor statistici de recensământ, scrie în comunicat.

Bugetul total estimativ al recensământului populației și locuințelor, propus pentru anul 2024, este estimat la 329,2 milioane lei, inclusiv cca 36,8 milioane lei pentru modulul agricol.

Responsabilii de acest proiect de lege menționează că organizarea și efectuarea recensămintelor anterioare era reglementată prin adoptarea unor acte normative specifice fiecărei acțiuni în parte.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT