Următorul recensământ al populației va avea loc în anul 2024

650
0

Conform Biroului Național de Statistică, următorul recensământ se planifică să fie desfășurat în Republica Moldova în anul 2024. Scopul acestuia este de a oferi informații de interes public despre populație și locuințe – informații necesare pentru elaborarea, monitorizarea și evaluarea politicilor; argumentarea deciziilor de dezvoltare umană; pentru cercetarea științifică și dezvoltarea mediului de afaceri, scrie în comunicatul emis de Guvern.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de lege care stabilește modul de reglementare a recensămintelor, sub forma instituirii unor norme-cadru generale, valabile pentru toate numărătorile oficiale viitoare.

Astfel, se va permite eficientizarea organizării și desfășurării recensămintelor, ceea ce va contribui la reducerea resurselor administrative și bugetare necesare în acest sens.

Documentul se referă și la procesul de planificare, colectare, prelucrare, evaluare și diseminare a datelor despre persoane și locuințele acestora, precum și la producerea indicatorilor statistici de recensământ, scrie în comunicat.

Bugetul total estimativ al recensământului populației și locuințelor, propus pentru anul 2024, este estimat la 329,2 milioane lei, inclusiv cca 36,8 milioane lei pentru modulul agricol.

Responsabilii de acest proiect de lege menționează că organizarea și efectuarea recensămintelor anterioare era reglementată prin adoptarea unor acte normative specifice fiecărei acțiuni în parte.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE