Fotbalistul Pele contra kaghebistului Putin: „Puterea de a opri acest conflict este în mâinile dumneavoastră”

670
0
Pele, alături de Vladimir Putin, în 2017 / Foto: Profimedia

Pele, legendarul fotbalist brazilian, i-a cerut preşedintelui rus Vladimir Putin să „oprească invazia” din Ucraina, într-o scrisoare publicată pe Instagram înaintea meciului de baraj pentru Cupa Mondială din 2022 dintre Ucraina şi Scoţia3-1, scrie digisport.ro .

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În a 99-a zi de război, Pele a încercat să-l sensibilizeze pe Putin, pe care l-a întâlnit în 2017, în Rusia, la Cupa Confederațiilor.

Vreau să utilizez meciul de azi ca pe o oportunitate de a face o solicitare: opriţi invazia. Absolut nimic nu justifică o asemenea violenţă”, a scris „Regele” Pele în scrisoarea adresată lui Putin.

La primul meci oficial al selecționatei de fotbal a Ucrainei după șase luni, aceasta a câștigat pe 1 iunie în Scoția cu 3-1, calificându-se în finala barajului pentru Cupa Mondială 2022 din Qatar. Elevii lui Oleksandr Petrakov au arătat un joc dinamic și inteligent, înscriind prin Yarmolenko (min.33), Yaremciuk (49) și Dovbyk (90+5).

Președintele țării, Volodimir Zelenski, a salutat victoria, spunând că aceste două ore au adus o mare bucurie soldaților care luptă împotriva Rusiei: „Cu toții luptăm, fiecare pe propriul front. Și vom învinge, pentru că suntem ucraineni”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE