Fotbalistul Pele contra kaghebistului Putin: „Puterea de a opri acest conflict este în mâinile dumneavoastră”

434
0
Pele, alături de Vladimir Putin, în 2017 / Foto: Profimedia

Pele, legendarul fotbalist brazilian, i-a cerut preşedintelui rus Vladimir Putin să „oprească invazia” din Ucraina, într-o scrisoare publicată pe Instagram înaintea meciului de baraj pentru Cupa Mondială din 2022 dintre Ucraina şi Scoţia3-1, scrie digisport.ro .

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

În a 99-a zi de război, Pele a încercat să-l sensibilizeze pe Putin, pe care l-a întâlnit în 2017, în Rusia, la Cupa Confederațiilor.

Vreau să utilizez meciul de azi ca pe o oportunitate de a face o solicitare: opriţi invazia. Absolut nimic nu justifică o asemenea violenţă”, a scris „Regele” Pele în scrisoarea adresată lui Putin.

La primul meci oficial al selecționatei de fotbal a Ucrainei după șase luni, aceasta a câștigat pe 1 iunie în Scoția cu 3-1, calificându-se în finala barajului pentru Cupa Mondială 2022 din Qatar. Elevii lui Oleksandr Petrakov au arătat un joc dinamic și inteligent, înscriind prin Yarmolenko (min.33), Yaremciuk (49) și Dovbyk (90+5).

Președintele țării, Volodimir Zelenski, a salutat victoria, spunând că aceste două ore au adus o mare bucurie soldaților care luptă împotriva Rusiei: „Cu toții luptăm, fiecare pe propriul front. Și vom învinge, pentru că suntem ucraineni”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT