Alexandr Esaulenco părăsește șefia SIS. În locul său a fost numit Alexandru Musteața

797
0

În cadrul ședinței plenare din 2 iunie, deputații Parlamentului Republicii Moldova au aprobat cererea de demisie a lui Alexandr Esaulenco din funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Proiectul de hotărâre a fost votat de către 52 de deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate.

Alexandr Esaulenco și-a depus cererea de demisie la data de 30 mai, motivând că își schimbă locul de muncă.

Esaulenco a cerut să fie eliberat din funcție în legătură cu trecerea la un alt loc de muncă. „În temeiul art. 13 alin. (1) din Legea nr. 753/1999 privind Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, art. 22 alin. (3) din Legea nr. 164/2010 cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică, solicit eliberarea din funcția de director al SIS, în baza cererii personale, în legătură cu trecerea la alt loc de muncă”, se arată în cerere.

În locul acestuia, în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate a fost numit Alexandru Musteața. Proiectul de hotărâre a fost susținut, în ședința de astăzi, cu voturile a 54 de deputați. Tot astăzi, Alexandru Musteața a depus jurământul în fața corpului de deputați.

Noul director a fost numit pentru un mandat de 5 ani.

Potrivit unui comunicat al Legislativului, Alexandru Musteața este specializat în domeniile securitate națională, studii europene și științe politice. Și-a făcut studiile în Republica Moldova, Letonia și Belgia. Anterior a activat în sectorul neguvernamental, iar până la numirea în funcția de director SIS a fost membru al Comisiei Electorale Centrale și consilier principal de stat în domeniul combaterii corupției în cabinetul prim-ministrului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE