„Atâta timp cât nu mi se îngrădește libertatea mea și nu mă vizează pe mine, fiecare este liber să facă ce vrea”

728
1
Sursa foto: TV8.MD
Sursa foto: TV8.MD

În perioada 15-19 iunie va avea loc cea de-a 21-a ediție a Festivalului LGBTI „Moldova Pride”, inclusiv un „Marș al solidarității”, „pentru promovarea și celebrarea egalității pentru toți”. Reporterul „Gazetei de Chișinău” a întrebat câțiva cetățeni ce părere au despre această manifestare/ manifestație publică.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE
Sursa foto: TV8.MD
Sursa foto: TV8.MD

Elena, 40 de ani, frizeriță, Chișinău: „Eu sunt ok cu asta. Atâta timp cât nu mi se îngrădește libertatea mea și nu mă vizează pe mine, fiecare este liber să facă ce vrea, cu cine vrea și de câte ori vrea”.

Alina, 35 de ani, femeie de afaceri, Chișinău: „E trist că omului îi sunt puse anumite bariere în alegerile pe care le face. Fiecare e liber. Păi nu libertatea să fie oare cea mai scumpă în această viață?”.

D.A., 30 de ani, jurnalistă, Chișinău: „Eu sunt de părere că orice decizie trebuie respectată, DAR, atât timp cât nu încalcă alegerile celor din jur. Alegerile oamenilor trebuie să nu fie evidențiate şi etalate. E ceva personal pentru fiecare tot ce e legat de casă, propriul pat, familie. Eu nu susțin desfăşurarea marşului”.

Ion, 66 de ani, pensionar, Strășeni: „Nu mă pricep prea tare. Ca atare, nu am probleme, chiar dacă știu că ar fi normal ca relația să fie între un bărbat și o femeie”.

Cătălina, 20 de ani, studentă, Chișinău: „Suntem în secolul când nu ar trebui să fim atât de limitați la minte. Eu sunt pentru relațiile tradiționale, dar nu am o problemă ce fac alții în patul lor”.

Ecaterina, 45 de ani, vânzătoare, Chișinău: „Ei, prostii! Dar cum fac ei copii? Mare sărbătoare mai este și asta!”.

Andrei, 25 de ani, barman, Chișinău: „Da, poate face fiecare ce vrea. Și nici nu știu cum să comentez reacția lui Ceban. Eu sunt pentru o relație tradițională, dar ce fac alții și cu cine nu mă interesează. Îi aduce plăcere? Foarte bine, o viață avem!”.

Corina, 33 de ani, casnică, Chișinău: „Nu știu ce să zic. Nu mă interesează acest lucru și nu înțeleg de ce este atât de mediatizat acest subiect. Fiecare este liber să se culce cu cine vrea”.

Liviu, 39 de ani, șofer, Chișinău: „Of, nu vreau să comentez. Mie tare nu-mi plac temele estea. Mi se întoarce când văd că se țin de mână persoane de același gen”.

Dana, 28 de ani, manichiuristă, Chișinău: „Dar eu nu știu despre ei. Nu urmăresc. Sincer, nici nu mă descurc în toți termenii despre acest subiect. Vor să facă sărbătoare, lasă-i să facă, deși nu-mi plac asemenea sărbători”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE

1 COMENTARIU