Sesiunea de bacalaureat 2022 se va desfășura în perioada 3-21 iunie în 93 de centre de bacalaureat

842
0
Sursa foto: IPLT „Liviu Deleanu”
Sursa foto: IPLT „Liviu Deleanu”

Ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, a discutat în cadrul ședinței din 27 mai 2022 o serie de subiecte privind organizarea și desfășurarea sesiunii de bacalaureat 2022 cu președinții comisiilor raionale/ municipale de examene (șefii structurilor locale de specialitate în domeniul învățământului), anunță un comunicat al Ministrului Educației și Cercetării.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Astfel, în cadrul întrunirii, ministrul Anatolie Topală a subliniat necesitatea organizării și desfășurării sesiunii de examene într-un mod corect și transparent, asigurând condiții egale pentru toți candidații. De asemenea, el a reiterat că examenele naționale de absolvire din sesiunea 2022 vor avea loc în strictă corespundere cu actele normative în vigoare.

Principalele subiecte abordate în cadrul ședinței de lucru au fost: transportarea în condiții de securitate a materialelor de examen; monitorizarea centrelor de bacalaureat; instruirea calitativă și eficientă a asistenților; delegarea membrilor comisiilor republicane de evaluare; constituirea și monitorizarea activității comisiilor raionale/municipale de evaluare a testelor de la examenele de absolvire a gimnaziului; transportarea candidaților în centrele de bacalaureat; organizarea zilei ușilor deschise în centrele de bacalaureat, acțiuni destinate pentru buna organizare și desfășurare a examenelor naționale de absolvire, scrie în același comunicat.

Reporterul „Gazetei de Chișinău” a vorbit cu reprezentanți ai unor instituții de învățământ din republică, pentru a afla câți elevi au fost admiși la examene, dar și care sunt problemele cu care se confruntă comparativ cu sesiunile din anii trecuți.

Directoarea Liceului Teoretic „L. Deleanu” din capitală, Ala Gherman, ne-a spus că elevii sunt pregătiți de examene.

„Avem 69 de elevi admiși la examenele de Bac, dintre aceștia nouă copii sunt eliberați de la examenul de limba străină. Copiii sunt pregătiți de examene”.

Directoarea Liceului Teoretic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din s. Taraclia, raionul Căușeni, Pelaghia Traci, a menționat că „la examene sunt admiși 19 elevi. Sperăm ca absolvenții din acest an să aducă rezultate bune. Le dorim succes”.

Secretara Liceului Teoretic „Spiru Haret” din Capitală, Tatiana Vlah, susține că instituția are cu ce se mândri. „Avem 98 de persoane eliberate la limba engleză, o persoană la limba franceză și o persoană cu scutire la matematică. Nu avem probleme, mergem conform regulamentului și regulilor emise de minister”.

În cadrul ședinței s-a discutat și despre campania de informare „Fără corupție la Bac” care este parte a activităților de informare inițiate de Ministerul Educației și Cercetării, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare și Centrul Național Anticorupție (CNA).

Sesiunea de bacalaureat 2022 se va desfășura în perioada 3-21 iunie. La sesiune s-au înscris peste 18000 de candidați, dintre care circa 2000 de candidați sunt restanțieri din sesiunile anterioare.

Probele de examen se vor susține în 93 de centre de bacalaureat.

Evaluarea testelor de examen va fi efectuată în perioada 4-25 iunie. Rezultatele vor fi afișate la centrele de bacalaureat la data de 26 iunie 2022, scrie în același comunicat.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE