Kalush Orchestra a vândut trofeul Eurovision pentru 900 de mii de dolari. Din banii obținuți se vor cumpăra trei drone pentru Ucraina

666
0
Sursa foto: Digi24

Kalush Orchestra, trupa ucraineană care a câștigat concursul Eurovision din acest an, și-a vândut trofeul pentru 900.000 de dolari, în scopul de a strânge bani pentru ajutarea trupelor ucrainene, scrie Digi24, cu referire la BBC.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

DONEAZĂ

Trofeul a fost scos la licitație pe Facebook, pentru a se cumpăra drone pentru armata ucraineană.

Vânzarea a coincis cu apariția trupei la un concert caritabil la Poarta Brandenburg din Berlin care urmărea strângerea de fonduri pentru materiale medicale.

În discursul susținut în timpul concertului, Oleh Psiuk, membru al trupei, a făcut apel ca oamenii să fie atenți la ce se întâmplă în Ucraina și să nu se obișnuiască cu războiul care a dus la moartea a 4031 de civili și la rănirea a încă 4735, așa cum arată bilanțul ONU. Totodată, peste 14 milioane de oameni au fost obligați să-și părăsească locuințele de la începutul invaziei, iar orașele au fost transformate în grămezi de moloz.

Cred că informațiile despre război ar trebui să apară mereu pe primele pagini, până când va veni pacea”, a spus Psiuk.

Cântecul Kalush Orchestra, „Stefania”, care a câștigat ediția din acest an a Eurovision, a fost scris inițial în semn de omagiu adus mamei lui Psiuk, dar versurile emoționante, precum: „Voi merge mereu spre tine pe drumuri sparte”, au fost reinterpretate ca un strigăt de mobilizare.

Prezentatorul de televiziune ucrainean, Serhiy Prytula, a anunțat că banii obținuți din vânzarea trofeului vor fi folosiți pentru achiziționarea a trei drone PD-2 de producție ucraineană, scrie Reuters.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

DONEAZĂ