Majorări salariale pentru angajații instituțiilor de învățământ care funcționează în regim de autogestiune financiar-economică

397
0

În cadrul ședinței de Guvern de azi, 18 mai, a fost aprobată decizia de majorare a salariilor pentru angajații din cadrul instituțiilor de învățământ aflate la autogestiune de la 2000 la 3500 de lei.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

De asemenea, a fost extinsă lista beneficiarilor de spor lunar pentru deținerea titlurilor științifice sau științifico-didactice.

De susținere financiară din partea statului vor beneficia și cercetătorii științifici, personalul de conducere care activează în organizații din domeniile cercetării și inovării, precum și personalul de conducere din învățământul superior.

Totodată, prin decizia de astăzi a Executivului, a fost aprobată majorarea cu șapte poziții a clasei de salarizare pentru directori și directori adjuncți din cadrul instituțiilor publice de învățământ profesional tehnic, majorarea de la 200 de lei la 250 de lei a sporului pentru titlurile onorifice „Artist al Poporului” și „Maestru în Artă”,  de la 100 la 150 de lei – pentru titlurile „Emerit”, „Om Emerit”, „Maestru al Literaturii” și „Meşter-Faur”; de la 100 de lei la 150 de lei – pentru titlurile „Maestru Emerit al Sportului” și „Maestru Internaţional”, de la 30 lei la 100 de lei – pentru titlul „Maestru al sportului”.

Costul anual estimat pentru implementarea prevederilor proiectului este de 82,5 milioane de lei.

Proiectul a fost elaborat de Ministerul Educației și Cercetării.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE