Târgul Meșterilor Populari de Ziua Muzeelor

925
0

Pe14 și15 mai 2022, în curtea Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală se va desfășura Târgul Meșterilor Populari. La Târg vor participa cunoscuți meșteri populari din toate domeniile: ceramiști, lemnari, țesători, pielari, meșteri ce împletesc fibre vegetale, confecționează salbe și instrumente muzicale.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Târgul are drept scop promovarea meșteșugurilor tradiționale, a meșterilor populari și a patrimoniului muzeal, fiind dedicat Zilei Internaționale a Muzeelor și Nopții Europene a Muzeelor, care va avea, în acest an, genericul Forța Muzeelor.

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală are colecții ce reflectă ocupațiile de bază ale oamenilor și cultura tradițională de pe teritoriul Basarabiei, iar mai târziu a Republicii Moldova. În prezent, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală deține un patrimoniu de circa 210 mii de piese. În contextul Zilei Internaționale a Muzeelor și Nopții Europene a Muzeelor, Muzeul deschide larg ușile pentru o colaborare fructuoasă cu meșterii populari ce practică diferite genuri de artizanat, pentru redescoperirea, recunoașterea și valorificarea patrimoniului cultural material și imaterial.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE