,,Securitatea la trafic înseamnă viață”

2033
0

Ieri, 12 mai, s-a desfășurat cea de a 22-a ediție a concursului municipal „Securitatea la trafic înseamnă viață” în scopul formării elevilor a unui comportament responsabil și respectuos în traficul rutier, verificarea competențelor formate în domeniul cunoașterii și respectării normelor rutiere în calitate de participanți la traficul rutier, dezvoltarea abilităților în domeniul acordării primului ajutor medical, prevenirea accidentelor de circulație în rândul elevilor prin însușirea corectă a regulilor de circulație și stricta respectare a acestora.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Forfotă mare în curtea liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Capitală. Agenți de patrulare, medici, semne ale regulamentului circulației rutiere – sunt doar câteva din costumele pe care le-au ales elevii mai multor instituții de învățământ în care s-au deghizat.

Concursul se desfășoară în trei etape: etapa de unitate școlară, etapa de sector, iar cei care au luat premiile mari au fost promovați pentru etapa municipală. Cei mai buni din cei buni s-au pregătit aproape un an de zile pentru concursul „Securitatea la trafic înseamnă viață”.

Svetlana Nazaria, specialist principal în cadrul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului Municipal Chișinău, a spus pentru „Gazeta de Chișinău” că, din cauza pandemiei de COVID-19, doi ani la rând concursul nu a fost organizat. „Anul acesta, am reluat organizarea concursului. Avem aici 10 instituții de învățământ. Copiilor le place această competiție deoarece aici ei își demonstrează toate capacitățile și cunoștințele acumulate pe parcursul anului.”

Conform regulamentului, la concurs au participat elevi ai claselor VII-IX. Au format echipe, au învățat regulile circulației rutiere și au pregătit scenete, exemplificând astfel diferite situații ce se pot întâmpla zi de zi în trafic.

Crețu Sara-Maria din clasa 7 a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” spune că securitatea în trafic este foarte importantă, iar atenția și precauția pietonilor și a șoferilor îi poate face să trăiască în siguranță.

În fiecare zi am repetat. Am avut mari emoții pentru că am vrut să fim cei mai buni și să nu știrbim din imaginea școlii”, a spus eleva pentru „Gazeta de Chișinău”.

Și Ion a participat la concurs. A fost deghizat în agent de circulație și mi-a spus că participă de fiecare dată la acest concurs.

Tare îmi place să particip la acest concurs, pentru că e nevoie de creativitate, implicare, și de aici mereu avem ce învăța.”

Liliana Panfilov, președinta juriului, a spus pentru „Gazeta de Chișinău” că elevii s-au pregătit bine.

Au fost și echipe care nu au ținut cont de unele reguli. În rest, copiii s-au pregătit și au evoluat foarte bine”.

Concursul a avut mai multe probe: „Salutul”, „Tema pentru acasă”, „Înviorarea”, „Cartea de vizită”, „Acordarea primului ajutor medical” și „Proba cicliștilor”. Echipele câștigătoare vor beneficia de premii în valoare de la 4000 la 2000 de lei, în funcție de locul ocupat.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE