Cu ,,Trenulețul”, spre finala Eurovision

1229
0

Formația „Zdob şi Zdub” şi fraţii Advahov au fost calificați în finala Eurovision 2022, care va avea loc pe 14 mai, la Torino, Italia. Reprezentanții Republicii Moldova la concursul internațional de muzică au încins scena și au ridicat publicul european în picioare. Piesa „Trenulețul” a răsunat pe scena concursului în prima semifinală, când au evoluat artiști din alte 17 țări.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Alături de Moldova, biletul spre marea finală l-au obținut trimișii Armeniei, Norvegiei, Greciei, Ucrainei etc. În ultima seară a concursului, au fost calificați automat artiştii ţărilor fondatoare ale concursului – Germania, Italia, Marea Britanie, Franţa şi Spania.

În cea de-a doua semifinală, care a avut loc joi, 12 mai, au evoluat alte 18 țări, printre care România, Estonia, Suedia, Belgia, Republica Cehă etc.

Zdob și Zdub” este formația cu care a debutat Republica Moldova pe scena Eurovision în anul 2005, la Kiev, Ucraina. Atunci, artiștii s-au clasat pe locul șase, cu piesa „Bunica bate toba”. Câțiva ani mai târziu, în 2011, trupa „Zdob și Zdub” a urcat pe scena Eurovision la Düsseldorf, cu piesa „So Lucky”, clasându-se pe locul al 12-lea.

Eurovision Song Contest a ajuns la cea de-a 66-a ediție. Până acum, acest concurs a fost organizat în Italia de două ori, în anii 1965 și 1991, iar după victoria de anul trecut a trupei rock Måneskin, Italia a devenit din nou gazda competiției. Anul acesta Eurovisionul se desfășoară cu sloganul „The sound of beauty” (Sunetul Frumuseții). În concurs au fost înregistrate 40 de țări, iar Rusia a fost descalificată din cauza războiului provocat în Ucraina.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE