Stagii de practică în instituțiile statului, grație programului pilot de burse lansat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova

429
0

Studenții din anul III și IV (licență), masteranzii, precum și proaspeții absolvenți pot face stagii de practică în instituțiile publice centrale ale Republicii Moldova, pentru o perioadă de două luni. Beneficiarii programului de burse vor fi ghidați în activitatea lor de către Înalții Consilieri ai Uniunii Europene, scrie în comunicatul emis de Guvern. Unii studenți se indignează de mărimea bursei. Conform Serviciului de Presă al Executivului, bursa este de 150 euro lunar.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

DONEAZĂ

 

Studenții vor avea oportunitatea să facă stagii de practică în instituțiile statului, grație programului pilot de burse lansat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova.

Programul de stagii pentru tineri în instituțiile publice este inițiativa comună a Uniunii Europene și a Guvernului Republicii Moldova. Acesta a fost lansat astăzi, 5 mai 2022, în cadrul Universității de Stat din Moldova.

Solicitat de „GAZETA”, un student, anul III de studii, care și-a păstrat anonimatul, ne-a spus că bursa în valoare de 150 de euro este prea mică și nu acoperă cheltuielile necesare pentru o lună, cum ar fi: gazda și alimentația.

„M-a mirat că un proiect susținut de Uniunea Europeană oferă o această sumă lunară infimă”, ne-a mărturisit studentul.

Programul oferă tinerilor posibilitatea de a obține o imagine din interior a activităților și responsabilităților administrației publice şi de a lucra, timp de două luni,  împreună  cu funcționarii publici în domenii precum: economie, educație, mediu, integrare europeană, politici de reintegrare, infrastructură și dezvoltare regională ș.a. Pentru a afla din prima sursă cum și-au început cariera în serviciul public funcționari din Republica Moldova, dar și din statele membre ale Uniunii Europene, studenții sunt invitați, în perioada 5-12 mai, la sesiuni de informare interactive care vor avea loc ȋn universitățile din Chișinău, Cahul și Bălți:

  • Universitatea de Stat „B.P. Hașdeu” din Cahul, 6 mai, 11.00
  • Universitatea de Stat „A. Russo” din Bălți, 11 mai, 11.00
  • Academia de Studii Economice, Chișinău, 12 mai, 10.00

Inițiativa de implicare a tinerilor prin stagii de practică în cadrul instituțiilor statului din Republica Moldova a fost lansată în contextul Anului European al Tineretului 2022, marcat și în Republica Moldova, care încurajează participarea pro-activă a tinerilor în toate activitățile de ordin social, economic și administrativ.

Dosarele de participare, care includ CV-ul și o scrisoare de motivare, vor fi expediate la info@eu-advisers.md, cu mențiunea „Burse”, până pe 27 mai 2022. Candidații pre-selectați vor fi ulterior invitați la proba de interviu.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

DONEAZĂ