Prima vizită a unor deputați moldoveni în Ucraina, de la începutul războiului: Deplasarea are loc la invitația președintelui Radei Supreme

486
0
Foto: www.facebook.com/carp.lilian

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, împreună cu deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Lilian Carp, se află într-o vizită de lucru la Kiev, aceasta fiind prima deplasare a oficialilor moldoveni în Ucraina, de la începutul războiului.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Despre vizita respectivă a anunțat Lilian Carp pe rețelele de socializare.

Împreună cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, suntem într-o vizită de lucru la Kiev. Prima destinație este la Bucha”, a scris deputatul PAS.

Ulterior, cu o declarație pe pagina sa de Facebook a venit și speakerul Igor Grosu.

Vizita oficială în Ucraina am început-o în orașul Bucea, una din localitățile din suburbia Kievului, care a cunoscut atrocități inimaginabile din partea armatei ruse. Acest război trebuie oprit, iar crimele de război, investigate și pedepsite”, a declarat Președintele Parlamentului.

Din fotografiile postate de politicieni, se observă că aceștia poartă echipamente speciale antiglonț.

Solicitată de reporterul „Gazetei de Chișinău”, purtătoarea de cuvânt a Parlamentului, Svetlana Rudenco, a menționat că vizita de lucru a deputaților moldoveni are loc la invitația președintelui Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk. Detalii despre agenda vizitei nu se cunosc.

Autoare: DOINA BURUIANĂ

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT