Noi decizii CSE: Ucrainenii care au intrat în R. Moldova în baza unui act de identitate, inclusiv a unui expirat, vor putea părăsi țara, prezentând același document

833
0
Foto: www.border.gov.md

Membrii Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) au adoptat, în cadrul ședinței de astăzi, 4 mai, câteva ajustări la modalitatea de traversare a frontierei de stat de către refugiații din Ucraina. Astfel, cetățenii ucraineni, care au intrat pe teritoriul Republicii Moldova în baza unui act de identitate, inclusiv a unui cu termenul de valabilitate expirat, vor putea părăsi teritoriul țării noastre, prezentând același document, scrie într-un comunicat emis de Guvern.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit acestuia, condițiile de traversare a frontierei de stat în regim facilitat vor putea fi aplicate doar o singură dată, iar Poliția de Frontieră urmează să informeze cetățenii ucraineni despre noile prevederi.

Totodată, au fost ajustate măsurile privind protecția copiilor aflaţi în situație de risc şi a copiilor separaţi de părinţi, care traversează frontiera de stat din partea Ucrainei. Astfel, persoanele responsabile pentru preluarea minorilor vor efectua o evaluare a fiecărui caz individual în baza unui document, aprobat prin ordinul ministrului Muncii și Protecției Sociale”, mai scrie în comunicat.

De asemenea, membrii CSE au decis că Agenţia Națională pentru Reglementare în Energetică nu va elibera licențe pentru furnizarea gazelor naturale pe durata stării de urgență. 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE