Selecționata de volei a Liceului Waldorf e din nou la înălțime

1160
0

Echipa de volei a Liceului Teoretic Waldorf din Chișinău a obținut cinci victorii din tot atâtea meciuri, câștigând ambele etape ale turneului sectorului Râșcani al capitalei, competițiile desfășurându-se în perioada 11-20 aprilie a.c. Este de menționat că meciurile au fost găzduite de sălile de sport ale mai multor instituții de învățământ.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

De remarcat că selecționata învingătoare este alcătuită cu precădere din elevi ai unei singure clase, a XI-a, fapt ce i-a asigurat un plus de omogenitate și spirit de coeziune. De asemenea, învățăceii (clasele 9-12) frecventează de trei ori pe săptămână cercul de volei, organizat în incinta liceului de antrenorul Iacob Soloduh, iar la orele de educație fizică sunt ghidați de profesorii Aurelia Dicusar și Andrei Dupceac.

În prima fază a turneului, despre care am relatat în numărul trecut al Gazetei de Chișinău, echipele concurente au fost repartizate în trei grupe a câte 4-6 formații, doar prima clasată asigurându-și accesul în etapa finală, derulată în sistem elvețian (fiecare cu fiecare).

În primul meci al turneului final, ce a avut loc la 18 aprilie, instituția publică aflată sub patronat german a găzduit formația Liceului „N. Bălcescu” din com. Ciorescu. Oaspeții și-au adjudecat primul punct și musteau de încredere să-și pună în valoare calitățile fizice impresionante. Însă s-au ciocnit, spre totala lor surprindere, de o pregătire tehnică cu totul excepțională a waldorfiștilor, conduși în teren de elevii Daniel Belibov și Igor Secrieru, ambii jucători în Liga I de volei. Atacurile lor devastatoare s-au materializat cu repeziciune într-un 5-1, răspândind o debandadă totală în tabăra adversă. Încă peste un minut scorul era de 8-2, ca să crească în scurt timp la 15-4. După pauză sportivii din Ciorescu au mai echilibrat jocul, însă nu au reușit să depășească faza de stupoare ce le încătușa implacabil membrele, prima parte încheindu-se cu 25-12. Setul secund se constitui într-o pură formalitate, gazdele de această dată impunându-se cu 25-17.

Ziua a doua de concurs i-a aliniat în sala sportivă a Instituției Publice LT „A. Russo” pe elevii din această școală și pe discipolii Liceului Waldorf. Gazdele erau conduse de la margine de profesorul de educație fizică Dmitri Tuceac (de altfel, deținător al recordului Guinness la genuflexiuni într-un picior, cu greutate), iar în teren – de Alexei Usatov, care pășește cu pași hotărâți spre voleiul profesionist. Meciul s-a dovedit a fi unul cu scântei, ca să nu zic de infarct. Grație atacurilor în forță și loviturilor înșelătoare realizate de D. Belibov și I. Secrieru, asistați cu măiestrie de Victor Bagrin, Denis Tihonenco, Alexei Cocieru, Ernest Secrieru, frații gemeni Ion și Daniel Platon, liceenii de la Waldorf au câștigat la limită primul set, cu 25-23. În al doilea deja s-au impus gazdele (25-27), ca în cel decisiv să-și instaleze supremația reprezentanții renumitului sistem german de alternativă școlară, scor final 15-9 (2-1).

La ceremonia de premiere, desfășurată pe 20 aprilie în incinta LT „M. Kogălniceanu” din Chișinău, reprezentantul Preturii Râșcani (organizatoarea competiției), Vadim Sainsus (specialist principal), a înmânat învingătorilor Cupa turneului și o minge de volei, premianții fiind răsplătiți cu diplome și medalii.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE