Anișoara Puică: „Bucuria vine din lucruri mărunte, liniștea vine din sufletul nostru”

1748
0

Interpreta Anișoara Puică ne-a vorbit despre sărbătorile care vin, proiectele la care lucrează, cele mai frumoase amintiri și ne-a spus în ce constă fericirea

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Când i-a fost mai greu, a căutat liniștea în sufletul ei, iar bucuriile și cele mai frumoase emoții le-a transmis oamenilor… prin cântec. Și-a oferit vocea celor mai profunde sentimente… Cântă dragostea așa cum doar ea știe să o facă. Anișoara Puică, artista care are un loc aparte în inimile oamenilor, pentru că viața ei toată-i iubire…, vorba cunoscutei melodii. În rândurile de mai jos, artista ne-a spus că bucuria vine din lucruri mărunte, iar în inima fiecăruia este lumină, doar trebuie să o putem oferi și celorlalți. Totodată, Anișoara Puică ne-a vorbit despre noile sale melodii, muzica populară, dar și despre pregătirile de Sfintele Sărbători de Paști.

Cele mai frumoase amintiri sunt cele din copilărie”, ne-a mărturisit Anișoara Puică, care și-a reamintit cu drag de sărbătorile de altădată, cele din copilărie:

Paștele din copilărie este cel mai frumos… atunci eram copii, eram la casa părintească, erau părinții în viață. Așteptam această sărbătoare, Învierea Domnului. Mama ne pregătea pe canapeaua din casa mare haine noi. În ziua de Paște ograda era plină cu toate rudele, toți eram împreună la masa de sărbătoare.”

Anișoara Puică dedică mult timp familiei, chiar dacă programul îi este încărcat de activitățile profesionale. Sărbătorile de Paște sunt un bun prilej de a-i revedea pe cei mai dragi oameni. Așa cum se întâmplă în fiecare an, interpreta adună la masa de sărbătoare rudele și prietenii.

Pentru că ne apropiem de Sfintele Sărbători de Paște, ca fiecare om, în primul rând, fac curățenie în toată casa, curățenie în suflet, să fim mai buni, mai generoși. Gătim bucate și ne întâlnim la masa de sărbătoare cu cei mai apropiați”, ne-a declarat artista.

Soțul Anișoarei Puică are o misiune importantă, el are grijă ca focul haric să ajungă în casa lor și să aibă pe masă bucatele sfințite.

În cartierul unde locuim avem o biserică. În Noaptea Învierii merge soțul și sfințește bucatele. Aduce focul haric, ne așezăm la masă, servim din cele sfințite, din bucate și un pic de vin roșu sfințit. Pe la ora 13:00 punem masa de sărbătoare și așteptăm oaspeții. Gătesc bucatele tradiționale pe care le făceau părinții mei. Cel mai important este ca să simțim această sărbătoare. Bucuria vine din lucruri mărunte, liniștea vine din sufletul nostru, lumina vine din inima fiecăruia”, ne-a mărturisit interpreta.

Pe lângă pregătirile de Paște, Anișoara Puică lucrează la repertoriul său. Curând aceasta își va bucura admiratorii cu noi producții muzicale:

Recent am făcut o melodie nouă, scrisă de Ion Lincovschi, se numește «Numai tu, numai eu», în curând o voi lansa. E o melodie de dragoste. Mai am melodii pe care urmează să le lansez. Am una a cărei muzică îi aparține fiului meu, Radu, iar textul Radmilei Popovici. Trebuie să merg să o înregistrez în studio, vor fi înregistrate și instrumentele.”

Pe 5 mai, Anișoara Puică este invitată la seara de creație a compozitorului și dirijorului Timofei Trigubenco. În cadrul evenimentului, artista va interpreta un cântec popular oferit de compozitor. Deși nu îi este caracteristic acest gen de muzică, Anișoara Puică a acceptat cu drag melodia, care speră că va fi una pe placul tuturor. Nu este prima dată când interpreta colaborează cu Timofei Trigubenco. Acesta a compus și piesa «Hora moldoveanului» de pe singurul album de muzică populară al Anișoarei Puică, înregistrat cu Orchestra Națională «Lăutarii», pe care l-a lansat în 2013.

Să dea Dumnezeu să fie pace în toată lumea! Să începem activitățile, pentru că un artist are nevoie de spectacole, de oameni. Un artist are nevoie să meargă în sălile de spectacol”, ne-a comunicat interpreta.

Anișoara Puică își dorește ca fiecare om să simtă lumina Sfintelor Sărbători și să aibă parte de liniște și iubire: „Trebuie să simțim această Înviere. Să dea Dumnezeu ca prin această Înviere fiecare casă să fie inundată de lumină, armonie, pace și multă, multă iubire. Dacă uneori ni se părea banal să dorim cuiva la vreo sărbătoare sănătate și pace, acum chiar ne dorim cu toții să fie pace în toată lumea, în țara noastră”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE