În Republica Moldova, a fost anulată starea de urgență în sănătate publică

861
0
18 martie 2020, Chișinău/Foto: Natalia Munteanu

După doi ani de restricții, starea de urgență în sănătate publică a fost anulată. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Ala Nemerenco. Decizia a fost luată vineri, 15 aprilie, în cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Astfel, din 16 aprilie 2022, se anulează starea de urgență în sănătate publică „Au fost doi ani grei, cu mult efort, muncă a multor oameni, emoții, lacrimi, restricții, lockdown-ri, dor, stres, durere și pierderi. 11.470 de vieți omenești a fost prețul. Au decedat la datorie colegii noștri. Fiecare familie a pierdut pe cineva drag, fie rude sau prieteni. Fiecare familie s-a confruntat cu această boală de nesuferit”, a scris ministra pe pagina oficială de facebook.com.

Ministra Sănătății le-a mulțumit medicilor, asistenților medicali, infirmierelor și felcerilor de pe ambulanțe „care zi de zi își făceau datoria și luptau pentru a salva cât mai multe vieți, cu riscul de a-și pierde propria viață”.

Ala Nemerenco recomandă oamenilor să poarte mască de protecție în continuare, în special în spațiile aglomerate. „Vă încurajez să purtați mască în continuare în spațiile aglomerate, în orice magazin – mare sau mic, în transportul public, astfel ca niciodată să nu mai trecem prin ce am trecut, și cine încă nu s-a vaccinat să o facă fără întârziere”, susține ministra Sănătății.

Pe 17 martie 2020, în R. Moldova a fost instituită stare de urgență pentru 60 de zile. În luna mai 2020, după starea de urgență, în republică a fost declarată stare de urgență în sănătate publică, care a fost prelungită de la o lună la alta timp de doi ani.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE