Incendiu la bordul navei-amiral ruse „Moskva”

818
0

Ieri, 13 aprilie, în largul Mării Negre, s-a produs un incendiu la bordul navei-amiral „Moskva”, transmit agențiile de presă UNIAN și RIA „Novosti”, citate de „Gazeta de Chișinău”.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Această navă este un crucișător rachetar, unul dintre cele mai bine înzestrate vehicule, cu un echipaj de 510 marinari.

Potrivit Ministerului Apărării al FR, în urma incendiului a explodat întreaga muniție aflată la bord, iar toți marinarii au fost evacuați.

Agenția UNIAN precizează că crucișătorul „Moskva” a participat la 24 februarie, alături de alte nave, la ocuparea insulei Șerpilor, fiind trimisă de marinarii ucraineni în direcția cunoscută.

Pe de altă parte, potrivit lui Maksim Marcenko, șeful Administrației militare regionale Odesa, „Moskva” a fost atacată cu rachete de croazieră Neptun din dotarea Armatei ucrainene.

Nava-amiral „Moskva” intră în compunerea Diviziei a 30-a navală a Flotei ruse din Marea Neagră. „Moskva” a fost construită pe șantierul naval din Nikolaev, inițial purtând numele „Slava”.

Nava a suferit deteriorări semnificative și necesită reparații care vor dura cel puțin un an.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT