Incendiu la bordul navei-amiral ruse „Moskva”

1147
0

Ieri, 13 aprilie, în largul Mării Negre, s-a produs un incendiu la bordul navei-amiral „Moskva”, transmit agențiile de presă UNIAN și RIA „Novosti”, citate de „Gazeta de Chișinău”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Această navă este un crucișător rachetar, unul dintre cele mai bine înzestrate vehicule, cu un echipaj de 510 marinari.

Potrivit Ministerului Apărării al FR, în urma incendiului a explodat întreaga muniție aflată la bord, iar toți marinarii au fost evacuați.

Agenția UNIAN precizează că crucișătorul „Moskva” a participat la 24 februarie, alături de alte nave, la ocuparea insulei Șerpilor, fiind trimisă de marinarii ucraineni în direcția cunoscută.

Pe de altă parte, potrivit lui Maksim Marcenko, șeful Administrației militare regionale Odesa, „Moskva” a fost atacată cu rachete de croazieră Neptun din dotarea Armatei ucrainene.

Nava-amiral „Moskva” intră în compunerea Diviziei a 30-a navală a Flotei ruse din Marea Neagră. „Moskva” a fost construită pe șantierul naval din Nikolaev, inițial purtând numele „Slava”.

Nava a suferit deteriorări semnificative și necesită reparații care vor dura cel puțin un an.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE