Constanța a anulat „înfrățirea” cu Chișinăul, Ion Ceban a reacționat mojicește

996
0

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anulat „înfrățirea” cu primarul Chișinăului, Ion Ceban, la câteva ore după ce a anunțat evenimentul, spunând că s-a atribuit o „semnificație politică” semnării acordului, scrie g4media.ro.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Luni, 11 aprilie, Primăria Constanța a anunțat printr-un comunicat de presă, o ceremonie de semnare a acordului de înfrățire între cele două administrații, o procedură simbolică prin care două comunități își declară public susținerea reciprocă și în urma căreia sunt de așteptat evenimente culturale comune, sprijin economic, vizite oficiale ale delegațiilor celor două administrații, alte activități comune, scrie sursa citată.

Evenimentul urma să se întâmple astăzi, la Prefectura Constanța. Acordul a fost aprobat anterior de consiliile locale din ambele orașe.

Însă, la câteva ore de la anunțul semnării acordului, Primăria Constanța a anunțat că evenimentul nu va mai avea loc motivând răzgândirea prin „evitarea utilizării în sens politic a acestui eveniment”, după ce în spațiul public „a fost atribuită o semnificație politică” momentului de înfrățire a orașelor.

„Decidem anularea evenimentului respectiv și reanalizarea oportunității demersului de semnare a documentului menționat”, scrie în comunicatul emis de Primăria Constanța, citat de g4media.ro.

După ce primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat despre anularea evenimentului, Ion Ceban a scris o postare pe pagina sa de Facebook.

„Amiralul a capitulat sub presiuni și frustrări personale! Este o vorbă la moldoveni „singur cânt, singur dansez” așa și în cazul lui. El a anunțat, el a renunțat. De Paște, ouăle se vopsesc dacă ele există, Dle amiral”, a scris Ceban.

În acest context, Ion Sturza, a comentat reacția primarului de la Chișinău într-o postare pe Facebook.

„Primăvara la Chișinău. Iv. Ceb s-a supărat. Tare. Atât de tare, că în miez de noapte i-a amintit primarului Constanței de ouăle de… Paște! E ceva ereditar la comuno-socialiștii moldoveni, o tot dau cu ouăle. Între timp, și un sector al Bucureștiului a refuzat o finanțare de un milion de euro. Dacă sincer, păcat. Suferă chișinăuienii.

Dar… dacă faci politică (mare) din postul de primar (mic), trebuie să-ți asumi consecințele. În Europa e în plină desfășurare operațiunea „deputinizarea”. Sunt identificați și izolați agenții de influență și simpatizanții lui Putin. Lista e lungă și nu se oprește la Orbán și Schröeder.

Iv. Ceb este un proiect rusesc. Înainte de război, nu ar fi fost o problemă (mare). Azi trăim alte timpuri.

Așa că, domnule Iv., nu te supăra! Mai este și Kostroma… Sănătate să aveți!

P.S. Constanța a refuzat înfrățirea cu Chișinăul condus de primarul prorus”, a scris Ion Sturza pe facebook.

Ex-preşedintele Curţii de Conturi a Republicii Moldova, Serafim Urechean, a declarat pentru „Gazeta de Chișinău”: „Nimic bun. Eu când am semnat acordul cu Iași, am dus lucrul până la final. Altceva ce aș putea spune?”.

„Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a avut în ultimele săptămâni un turneu punctat de întâlniri cu lideri de prim rang în România. Promotor al politicii patentate de fostul președinte moldovean Vladimir Voronin, denumită generic în Moldova „vițelul cu două mame” ce sugerează dualitate politică, Ceban a făcut un tur de forță în zona administrațiilor locale, unde vrea să atragă parteneriate cu Chișinăul, dar și la nivel central”, scrie g4media.ro.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE