Astăzi, 4 aprilie, zi de doliu în R. Moldova pentru comemorarea victimelor războiului din Ucraina

438
0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul prin care ziua de 4 aprilie 2022 este declarată zi de doliu în Republica Moldova. Doliul este instituit pentru comemorarea tuturor victimelor războiului declanșat de către Federația Rusă împotriva Ucrainei, pe 24 februarie 2022, și în semn de profundă compasiune și solidaritate față de poporul ucrainean, scrie într-un comunicat emis de Președinția Republicii Moldova.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

În conformitate cu decretul prezidențial, astăzi, în toate localitățile țării, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare, Drapelul de Stat va fi coborât în bernă, iar la ora 12.00 se va cinsti memoria victimelor războiului din Ucraina prin păstrarea unui moment de reculegere, transmite Președinția.

Totodată, autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor li se recomandă să renunțe astăzi la desfășurarea acțiunilor distractive în masă, iar instituțiilor mass-media – să țină cont de specificul acestei zile la editarea articolelor și la formarea programelor.

Astăzi, 4 aprilie, se împlinesc 40 de zile de când a început războiul.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT