Daniel Ioniță: „Am donat 25 de tablete, așa cum am donat în toate raioanele din Republica Moldova”

839
0

Ieri, 21 martie, Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a avut o vizită de lucru în municipiul Comrat, UTA Găgăuzia, la încheierea mandatului de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova, informează un comunicat difuzat de Ambasada României în Republica Moldova.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Un moment important al vizitei de lucru la Comrat a fost ceremonia de donare a 25 de tablete unor copii proveniți din familii vulnerabile din UTA Găgăuzia, scrie în comunicat.

Contextul regional este unul complicat și cu siguranță suntem cu toții preocupați de agresiunea Federației Ruse din Ucraina, dar în același timp trebuie să avem grijă de viitorul nostru. Ori viitorul este reprezentat cel mai bine de copii… Am donat 25 de tablete, așa cum am donat de altfel un număr de tablete în toate raioanele din Republica Moldova… Educația este importantă, este importantă în toate vremurile, cu atât mai mult în cele dificile”, a subliniat ambasadorul.

Diplomatul român a reamintit că acțiunea de donație a fost organizată în contextul sprijinului pe care Guvernul României l-a acordat familiilor vulnerabile din Republica Moldova prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare – RoAid și în parteneriat cu A.O. „CCF Moldova – copil, comunitate, familie”.

Un alt moment important al vizitei de lucru în municipiul Comrat a fost inspectarea stadiului construcției noii aripi a clădirii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, singurul liceu cu predarea în limba română din localitate.

Directorul instituției de învățământ, Svetlana Stoinov, a prezentat în detaliu, stadiul actual al lucrărilor executate, evidențiind necesitatea asigurării unor noi investiții care să conducă la finalizarea acestui obiectiv important de infrastructură educațională realizat în UTA Găgăuzia cu sprijinul substanțial al Guvernului României.

Ambasadorul României a subliniat necesitatea implicării tuturor factorilor de decizie de la nivel local și central în vederea identificării unor soluții pentru finalizarea proiectului și care să fie prezentate partenerilor de dezvoltare.

În cadrul întrevederilor avute cu Bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, și cu primarul municipiului Comrat, Serghei Anastasov, ambasadorul Daniel Ioniță a subliniat că a venit întotdeauna cu plăcere în vizită în UTA Găgăuzia pentru că a găsit aici „oameni interesați de cooperarea cu România și oameni care au înțeles că de fapt România este nu numai cel mai apropiat stat de Republica Moldova din punct de vedere geografic și cultural, dar și că România a fost întotdeauna aproape de cetățenii Republicii Moldova și prin tot ceea ce am făcut noi aici am încercat să demonstrăm exact acest lucru”.

Diplomatul român a dat asigurări că multiplele proiecte de susținere a cetățenilor Republicii Moldova în diverse domenii – economie, educație, sănătate, cultură și altele, realizate atât de România, cât și de ceilalți parteneri de dezvoltare vor continua dacă Republica Moldova își va menține parcursul de dezvoltare europeană, cu respectarea independenței, suveranității și statutului de neutralitate al țării.

Totodată, a menționat că una din cauzele întârzierii proiectului construcției noii aripi a clădirii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” a fost dublarea și chiar triplarea prețurilor la materialele de construcție din momentul lansării proiectului și pe parcursul desfășurării lucrărilor de construcție, scrie în comunicat.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE