De la începutul invaziei Rusiei în țara vecină, s-au întors în Ucraina aproape 400 de mii de persoane, dintre care 80 la sută bărbați

524
0

Se are în vedere perioada din 24 februarie, de când Putin și-a trimis forțele armate în Ucraina, și până în prezent, precizează Agenția de știri UNIAN, citată de „Gazeta de Chișinău”.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Astfel, în aproape o lună de la începutul războiului, în Ucraina s-au întors circa 400 de mii de persoane, dintre care 80% sunt bărbați, conform unian.net, care îl citează pe Andrei Demcenko, purtător de cuvânt al Serviciului ucrainean de Frontieră, după un briefing susținut la Liov.

Din 24 februarie și până în prezent, aproape 400 de mii de cetățeni ucraineni au traversat hotarul la intrarea în țara noastră. Dintre ei 75-80% sunt bărbați”, a declarat Demcenko. El a mai spus că polițiștii de frontieră nu îi întreabă pe toți despre scopul întoarcerii în Ucraina.

Totuși cei mai mulți dintre ei susțin tranșant, în timpul comunicării lor cu polițiștii sau cu presa, că nu pot rămâne nepăsători față de situația din țara lor. Aceștia spun că se vor înrola neapărat în armata ucraineană sau în batalioanele de apărare teritorială, sau vor contribui pe toate căile posibile pentru a apropia victoria Ucrainei”, a subliniat Demcenko, scrie unian.net.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT