Noua generație de tenismeni, în ascensiune

683
0
Iana Semichina

Și-a continuat „traseul de bronz” tenismena de 13 ani Iana Semichina, care a evoluat și în partea a II-a Turneului 14&U Development Championships, ce a avut loc recent în Antalya, Turcia (despre prima parte am relatat în numărul trecut al Gazetei de Chișinău).

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Tenismena noastră (cap de serie nr.2) și de această dată a urcat pe treapta a III-a a podiumului de premiere. În prima rundă ea a trecut cu ușurință de sportiva din Bulgaria, Nikol Ivanova, scor 6-1, 6-1. În faza sferturilor, Iana, care este lider în clasamentul național al categoriei de vârstă U-14, s-a impus cu 6-2, 6-1 în fața rivalei din Bosnia și Herțegovina, Ana Savić.

Robert-Natan Vainberg (primul din dreapta)

Mult mai dificil s-a dovedit a fi meciul din semifinale disputat în compania reprezentantei gazdelor, Nehir Dogan (favorita a treia a turneului), în care Semichina a cedat cu 2-6, 1-6. Iar în duelul pentru medalia de bronz, compatrioata noastră a învins-o în trei seturi – într-o confruntare mustind de suspans – pe jucătoarea din Georgia, Elena Khubua, scor final 6-4, 4-6, 10-5. La dublu, Iana Semichina a jucat în pereche cu Sara Mitevska (Macedonia de Nord), în prima rundă ele trecând de echipa din Armenia, Lilit Antonyan și Sofi Ghidacyan, scor 6-1, 6-4, după care au pierdut la muchie de cuțit, cu 3-6, 6-3, 8-10, în partida disputată cu favoritele competiției, Iva Lakić și Tara Rasović (Muntenegru).

Concursurile propriu-zise au fost precedate de o tabără specială de antrenament pentru jucători și tehnicieni, precum și de o sesiune a Școlii de juniori Tennis Europe. Activitățile s-au desfășurat timp de două săptămâni și au fost organizate sub egida Federației Turce de Tenis, fiind finanțate de forul mondial și cel continental de profil. De remarcat că la etapa junioratului mai mulți jucători, deveniți ulterior celebri, au participat la acest prestigios turneu. Este vorba de sportivi precum Simona Halep (România, numărul 1 mondial în 2017), Viktoria Azarenka (Belarus, nr.1 în 2012), Jelena Ostapenko (Letonia, nr.5 în 2018), Grigor Dimitrov (Bulgaria, nr.3 în 2017), Marcos Baghdatis (Cipru, nr.8 în 2006) ș.a.

***

Micuțul tenismen din R. Moldova, Robert-Natan Vainberg (șapte ani), s-a situat pe locul II premiant în cadrul Cupei CC, care s-a desfășurat la București, România. Sportivul din Chișinău a avut o prestație neînfricată și plină de inteligență. El a evoluat în categoria Orange, demonstrând la frageda lui vârstă multă perseverență și dorință de a învinge.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE