USM a anunțat că acceptă studenți ucraineni (refugiați) ce pot să-și continue studiile la programele de licență și master

747
0

Universitatea de Stat din Moldova este alături de poporul ucrainean. Luni, 7 martie, USM a anunțat că acceptă studenți ucraineni (refugiați) ce pot să-și continue studiile la programele de licență și master existente în cadrul instituției.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Gazeta de Chișinău” a discutat cu vicerectorul USM, Otilia Dandara, care ne-a spus că: „Studenții pot solicita lecții cu predare în limba rusă (USM are 11 facultăți cu predare în limba rusă), dar pot solicita și lecții cu predare în limba engleză. Nu uităm că sunt și regiuni unde locuitorii cunosc bine româna. Noi ne-am manifestat deschiderea, dacă vor fi beneficiari, ei vor decide în ce limbă își vor face studiile”.

Astfel, studenții care vor să-și continue studiile se pot apropia în blocul central al Universității de Stat din Moldova, secția studii, biroul 225.

„Acum noi ne-am gândit din punct de vedere al susținerii tinerilor ca să-și poată continua studiile. Am pus accent pe nevoia persoanei, celelalte formalități urmează a fi stabilite după ce vom primi instrucțiuni de la Ministerul Educației ca să definitivăm lucrurile. În astfel de situații de criză, extreme, facilităm pe cât posibil condițiile, ne dăm bine seama că nu au reușit să-și ia multe lucruri, așa că îi vom admite în baza unei matricole prin care dovedesc că au făcut niște studii, ca să ne putem și noi orienta în ce an, în ce semestru este beneficiarul”, a specificat Dandara.

De la începutul războiului în Ucraina și până astăzi dimineața la ora 06.00, prin punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene în Republica Moldova au intrat aproape 260 de mii de cetățeni ucraineni, potrivit datelor Ministerului de Interne. În același timp, pe teritoriul R. Moldova au rămas peste 107 mii de cetățeni ai Ucrainei.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE