Fiul și nepotul unei celebre interprete au încercat, ilegal, să se refugieze în R. Moldova (VIDEO)

1505
0

La frontiera ucraineano-moldovenească a fost reținut un grup de opt bărbați de vârsta înrolării care au încercat să intre ilegal în Republica Moldova. Printre ei se aflau fiul și nepotul celebrei interprete Sofia Rotaru, originară din Bucovina, a comunicat ziarul „Ukrainskaia pravda”, citat de Agenția ucraineană de stat UNIAN.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Potrivit acelorași surse, grupul avea drept călăuză un cetățean al Republicii Moldova, care pregătise o barcă pentru trecerea Nistrului.

Întregul grup a fost reținut, „Ukrainskaia pravda” editând și un video cu cei opt bărbați. Sofia Rotaru nu a făcut deocamdată niciun comentariu pe marginea acestui incident.

Potrivit UNIAN, anterior, Sofia Rotaru a condamnat ostilitățile și războiul dezlănțuit de Putin în Ucraina.

„Independența și Libertatea costă scump – e un adevăr incontestabil, dar face oare ca pentru ele rachetele rusești să omoare copii și oameni pașnici, să distrugă orașele Ucrainei? Ceea ce se întâmplă face să mi se rupă inima în bucăți! Mă aflu la Kiev! Mă rog pentru apărătorii noștri și pentru pace în Ucraina”, a declarat atunci Rotaru.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT