Felicitarea Maiei Sandu: „Să construim împreună o lume în care vocea femeilor contează – într-o asemenea lume nu este loc de război”

887
0
Foto: Emilio Morenatti/AP Photo

Președintele Republicii Moldova, într-o postare pe Facebook, felicită femeile cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii. Maia Sandu susține că „pe 8 martie, celebrăm curajul și viziunea femeilor”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Femeile care au protestat în piețele orașelor europene la începutul secolului trecut, cerând drepturi egale cu bărbații, au luptat pentru o lume nouă, pașnică, o lume în care viața și demnitatea umană este respectată. Pe 8 martie, celebrăm curajul și viziunea acestor femei. Datorită lor, astăzi fiecare fetiță știe că lumea din jur îi aparține în măsură egală cu băieții. Știm că putem fi cum dorim și cine dorim prin muncă, efort și tenacitate.

Și totuși, lupta femeilor pentru o lume pașnică și egală continuă. În anul 2022, Europa e zguduită din nou de război, în Ucraina. Azi femeile din Ucraina trebuie să-și ducă copiii și vârstnicii în siguranță, dincolo de frontiera țării; multe femei se înrolează în armată și luptă alături de bărbați pentru independența patriei lor. Femeile din Ucraina, cele din Moldova, cele din toată lumea cer încetarea războiului și restabilirea păcii. Noi știm: pacea și viața sunt prioritare.

Dragi femei, fete și fetițe, aș vrea să vă pot promite că viața voastră va fi ușoară, dar nu știu dacă acest lucru va fi posibil și nu vreau să vă mint. Trebuie să știți însă – fiecare dintre voi are capacitatea să înfrunte orice greutate. Trebuie doar să credem în forțele proprii și să acționăm cu perseverență. Fiți sănătoase, aveți grijă de voi și de cei apropiați, permiteți-vă să creșteți și să străluciți. Să construim împreună o lume în care vocea femeilor contează – într-o asemenea lume nu este loc de război.”

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE