Viceprim-ministra Ucrainei, Irina Vereșciuk: „… și acum rușii spun că sunt gata să deschidă coridoarele umanitare, dar în direcția Federației Ruse”

1025
0

Viceprim-ministra Ucrainei, ministra pentru Reintegrarea Teritoriilor Ocupate Temporar, Irina Vereșciuk, a respins propunerea de deschidere a coridoarelor umanitare din Ucraina către Federația Rusă, scrie Unian, citată de digi24.ro .

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Coridoare umanitare. Rusia a zădărnicit deja de două ori deschiderea lor, prin bombardarea rutelor. Și acum rușii spun că sunt gata să deschidă coridoarele, dar în direcția Federației Ruse. Adică vor ca cetățenii noștri să meargă pe teritoriul Federaţiei Ruse. Este absurd, cinic, inacceptabil”, a scris aceasta pe canalul său de Telegram.

Irina Vereșciuk a cerut întregii lumi să facă presiuni asupra Rusiei, deoarece Ucraina are nevoie de coridoare umanitare pentru a scoate civilii și străinii din teritoriile ocupate și din zonele de război.

Potrivit acesteia, noaptea trecută, partea ucraineană a primit o scrisoare de la Federația Rusă, în care se propunea, „ținând cont de solicitarea personală a președintelui francez Emmanuel Macron”, declararea regimului de încetare a focului de la ora 10:00, pe 7 martie, și deschiderea coridoarelor umanitare din Kiev, Harkov și Sumy, care să ajungă, în final, pe teritoriul Federației Ruse, transmite sursa citată.

„Sper ca președintele francez să înțeleagă că numele său și dorința sa sinceră de a ajuta populația civilă a Ucrainei, precum și pe cetățenii străini din China, Pakistan, India și multe alte state, sunt folosite pentru manipulări de Federația Rusă”, a conchis Irina Vereșciuk.

Președintele Franței, Eammanuel Macron, a avut o discuție la telefon cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, duminică, 6 martie.

Putin i-a transmis şefului statului francez că-şi „va atinge obiectivele” în Ucraina, „fie prin negocieri, fie prin război”, a anunţat Palatul Elysee, la încheierea convorbirii telefonice de o oră şi 45 de minute, transmite Digi 24.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE