Viceprim-ministra Ucrainei, Irina Vereșciuk: „… și acum rușii spun că sunt gata să deschidă coridoarele umanitare, dar în direcția Federației Ruse”

674
0

Viceprim-ministra Ucrainei, ministra pentru Reintegrarea Teritoriilor Ocupate Temporar, Irina Vereșciuk, a respins propunerea de deschidere a coridoarelor umanitare din Ucraina către Federația Rusă, scrie Unian, citată de digi24.ro .

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Coridoare umanitare. Rusia a zădărnicit deja de două ori deschiderea lor, prin bombardarea rutelor. Și acum rușii spun că sunt gata să deschidă coridoarele, dar în direcția Federației Ruse. Adică vor ca cetățenii noștri să meargă pe teritoriul Federaţiei Ruse. Este absurd, cinic, inacceptabil”, a scris aceasta pe canalul său de Telegram.

Irina Vereșciuk a cerut întregii lumi să facă presiuni asupra Rusiei, deoarece Ucraina are nevoie de coridoare umanitare pentru a scoate civilii și străinii din teritoriile ocupate și din zonele de război.

Potrivit acesteia, noaptea trecută, partea ucraineană a primit o scrisoare de la Federația Rusă, în care se propunea, „ținând cont de solicitarea personală a președintelui francez Emmanuel Macron”, declararea regimului de încetare a focului de la ora 10:00, pe 7 martie, și deschiderea coridoarelor umanitare din Kiev, Harkov și Sumy, care să ajungă, în final, pe teritoriul Federației Ruse, transmite sursa citată.

„Sper ca președintele francez să înțeleagă că numele său și dorința sa sinceră de a ajuta populația civilă a Ucrainei, precum și pe cetățenii străini din China, Pakistan, India și multe alte state, sunt folosite pentru manipulări de Federația Rusă”, a conchis Irina Vereșciuk.

Președintele Franței, Eammanuel Macron, a avut o discuție la telefon cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, duminică, 6 martie.

Putin i-a transmis şefului statului francez că-şi „va atinge obiectivele” în Ucraina, „fie prin negocieri, fie prin război”, a anunţat Palatul Elysee, la încheierea convorbirii telefonice de o oră şi 45 de minute, transmite Digi 24.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT