Primarul din Hostomel, oraş înfrăţit cu Râşnovul, a fost ucis de militarii ruşi

772
0
Sursa foto: brasov.net
Sursa foto: brasov.net

Forțele ruse l-au ucis, azi, 7 martie, pe primarul orașului Hostomel, oraş înfrăţit cu Râşnovul, Youri Prilipko, și pe alți doi camarazi ai săi în timp ce ofereau ajutor umanitar, scrie brasov.net, cu referire la ukrinform.net.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Consiliul orașului a anunțat despre asta într-o postare pe Facebook.

„Primarul orașului Hostomel, Yuriy Ilyich Prylypko, a fost ucis în timp ce distribuia pâine oamenilor înfometați și medicamente bolnavilor, oferind sprijin răniților și consolându-i pe cei ajunși la disperare. Pentru asta, invadatorii l-au împușcat mortal pe el, dar și pe alți doi camarazi ai săi, Ruslan Karpenko și Ivan Zoria”.

Primarul nu era obligat să înfrunte soldații ruși și s-ar fi putut ascunde într-un buncăr fără să fie învinuit.

„Dar oamenii l-au așteptat, au văzut speranță în el, au crezut în el. Așa că a făcut o alegere. A murit pentru comunitate, a murit pentru Hostomel, a murit ca un erou. Veșnică amintire și recunoștința noastră”, a mai scris sursa citată.

„Orașul Râșnov este alături de familiile îndurerate și transmite sincere condoleanțe celor care i-au pierdut pe cei dragi. De asemenea suntem alături și de locuitorii orașului Hostomel, în aceste clipe de coșmar prin care trec cu toții”, au transmis autorităţile pe pagina de Facebook.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE