Marcel Spatari: „Astăzi în adăposturi de urgență și centre de plasament se află aproximativ 8200 de refugiați”

384
0

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, și ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, au susținut astăzi, 7 martie, o conferință de presă privind ultimele informații despre gestionarea fluxului de refugiați ucraineni.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„În cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Situații Excepționale a fost simplificată procedura de import al ajutoarelor umanitare venite pe adresa Guvernului Republicii Moldova pentru asistența refugiaților din Ucraina. Procedura simplificată pe care am adoptat-o astăzi se aplică doar în cazurile în care ajutoarele sunt recepționate de către una dintre autoritățile publice centrale, în special Institutul General pentru Situații Excepționale, Ministerul Muncii si Protecției Sociale, Ministerul Sănătății”, a anunțat prim-ministra.

Serviciul Vamal va autoriza importul acestui tip de ajutoare fără avizul prealabil al Ministerului Muncii si Protecției Sociale, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, dar și fără aplicarea altor măsuri de politică economică.

Totodată, membrii CSE au decis să faciliteze importul de medicamente de uz veterinar în perioada stării de urgență. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor permite intrarea în țară a medicamentelor de uz veterinar înregistrate centralizat de către Agenția Europeană a Medicamentelor. Lista acestora urmează să fie coordonată în prealabil cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, a făcut publice și ultimele informații cu privire la refugiații care se află momentan pe teritoriul Republicii Moldova.

„Astăzi în adăposturi de urgență și centre de plasament se află aproximativ 8200 de refugiați. Au fost identificate capacități pentru a găzdui în jur de 13 mii de refugiați. Republica Moldova este de departe țara care a găzduit cei mai mulți refugiați pe cap de locuitor. Astăzi avem peste patru refugiați la 100 de moldoveni”, a specificat Spatari.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT