Maia Sandu: „ Să nu mai distribuim materiale video și postări care ne divizează, incită la ură și contribuie la încordarea atmosferei în țară” (VIDEO)

1254
0

Maia Sandu a susținut un briefing în care îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să nu mai distribuie pe rețelele de socializare mesaje și video-uri care sunt instigatoare la ură și cheamă la violență, în contextul unor neînțelegeri cu refugiații ucraineni.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Războiul din Ucraina creează o tensiune, inclusiv în țara noastră. Oamenii sunt speriați și nervoși, și cetățenii moldoveni pomeniți cu un conflict armat la frontieră, dar mai ales refugiații sosiți din țara vecină ajunși pe drumuri, fugind din calea bombelor. În aceste condiții este important să nu generalizam incidente izolate sau unele situații de conflict, dar să căutăm soluții pașnice pentru ele. Să reținem, oamenii sunt diferiți, ei reacționează diferit la stres. Știți bine că nu există pădure fără uscături, să nu mai distribuim materiale video și postări care ne divizează, incită la ură și contribuie la încordarea atmosferei în țară. Acum, tensionarea atmosferei nu va face bine nimănui, ea nu contribuie la restabilirea liniștei în societate. Vă îndemn să fim îngăduitori, să avem răbdare unii cu alții,” a declarat președinta”.

Amintim că ieri, 3 martie, Maia Sandu, a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE