Maia Sandu: „ Să nu mai distribuim materiale video și postări care ne divizează, incită la ură și contribuie la încordarea atmosferei în țară” (VIDEO)

995
0

Maia Sandu a susținut un briefing în care îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să nu mai distribuie pe rețelele de socializare mesaje și video-uri care sunt instigatoare la ură și cheamă la violență, în contextul unor neînțelegeri cu refugiații ucraineni.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Războiul din Ucraina creează o tensiune, inclusiv în țara noastră. Oamenii sunt speriați și nervoși, și cetățenii moldoveni pomeniți cu un conflict armat la frontieră, dar mai ales refugiații sosiți din țara vecină ajunși pe drumuri, fugind din calea bombelor. În aceste condiții este important să nu generalizam incidente izolate sau unele situații de conflict, dar să căutăm soluții pașnice pentru ele. Să reținem, oamenii sunt diferiți, ei reacționează diferit la stres. Știți bine că nu există pădure fără uscături, să nu mai distribuim materiale video și postări care ne divizează, incită la ură și contribuie la încordarea atmosferei în țară. Acum, tensionarea atmosferei nu va face bine nimănui, ea nu contribuie la restabilirea liniștei în societate. Vă îndemn să fim îngăduitori, să avem răbdare unii cu alții,” a declarat președinta”.

Amintim că ieri, 3 martie, Maia Sandu, a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT