Aviatorul Ștefan Ciobanu, Erou al Ucrainei

1708
0

15 militari ucraineni s-au învrednicit astăzi de titlul de Erou al Ucrainei. Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, le-a conferit la 3 martie 2022 titlul de Erou al Ucrainei (9 post-mortem). Printre ei este aviatorul Ștefan Ciobanu, de origine moldovean.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Potrivit www.ukrinform.ua, titlul de Erou al Ucrainei i-a fost conferit maiorului Ștefan Ciobanu post-mortem pentru fapta eroică de a atrage aeronavele inamice și a le devia din spațiul aerian al orașului Kropyvnytskyi. Ștefan Ciobanu a pilotat un avion SU-27.

Verișoara sa, interpreta Maria Mocanu, a spus pentru Gazeta de Chișinău: „Verisorul meu e născut la Anadol-Reni, sat românesc. Pe părinții lui îi cheamă Ana și Ion Ciobanu. Tatăl lui e frate cu mama mea”.

„Când războiul e departe de tine și când în el nu sunt vizați ai tăi, te mai poți detașa cât de cât să-ți cauți de-ale tale. Dar atunci când războiul e aproape de tine și sub pașii lui nimeresc ai tăi, e groznic. El este verișorul meu după mama. Ii zice Ștefan Ciobanu, aviator, stabilit cu traiul într-un orășel din Ucraina. Deunazi imperialiștii ruși l-au doborât. Azi i s-a conferit titlul de Erou al Ucrainei. Nouă nu ne rămâne decât să ne rugăm la Dumnezeu să-i rezerveze un loc la lumină și să aibă grijă de sufletul lui…”, a scris astăzi pe pagina sa de Facebook cunoscuta interpretă, folcloristă, poetă Maria Mocanu.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT