Aviatorul Ștefan Ciobanu, Erou al Ucrainei

2014
0

15 militari ucraineni s-au învrednicit astăzi de titlul de Erou al Ucrainei. Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, le-a conferit la 3 martie 2022 titlul de Erou al Ucrainei (9 post-mortem). Printre ei este aviatorul Ștefan Ciobanu, de origine moldovean.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit www.ukrinform.ua, titlul de Erou al Ucrainei i-a fost conferit maiorului Ștefan Ciobanu post-mortem pentru fapta eroică de a atrage aeronavele inamice și a le devia din spațiul aerian al orașului Kropyvnytskyi. Ștefan Ciobanu a pilotat un avion SU-27.

Verișoara sa, interpreta Maria Mocanu, a spus pentru Gazeta de Chișinău: „Verisorul meu e născut la Anadol-Reni, sat românesc. Pe părinții lui îi cheamă Ana și Ion Ciobanu. Tatăl lui e frate cu mama mea”.

„Când războiul e departe de tine și când în el nu sunt vizați ai tăi, te mai poți detașa cât de cât să-ți cauți de-ale tale. Dar atunci când războiul e aproape de tine și sub pașii lui nimeresc ai tăi, e groznic. El este verișorul meu după mama. Ii zice Ștefan Ciobanu, aviator, stabilit cu traiul într-un orășel din Ucraina. Deunazi imperialiștii ruși l-au doborât. Azi i s-a conferit titlul de Erou al Ucrainei. Nouă nu ne rămâne decât să ne rugăm la Dumnezeu să-i rezerveze un loc la lumină și să aibă grijă de sufletul lui…”, a scris astăzi pe pagina sa de Facebook cunoscuta interpretă, folcloristă, poetă Maria Mocanu.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE