Navalnîi și-a chemat concetățenii să protesteze împotriva războiului cu Ucraina

1533
0

Opozantul rus Alexei Navalnîi și-a îndemnat concetățenii să participe la acțiuni de protest împotriva războiului cu Ucraina.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Un apel în numele său a fost difuzat astăzi, 2 martie, pe conturile sale din rețelele de socializare, scrie Radio Svoboda.

„Dacă – pentru încetarea războiului – trebuie să umplem închisorile și autodubele, noi vom umple închisorile și autodubele”, se spune în Apelul citat de „Gazeta de Chișinău”. Navalnîi, militant anticorupţie şi adversar declarat al Kremlinului, execută o pedeapsă de doi ani şi jumătate de detenţie într-un dosar fabricat la comanda lui Putin.

„Nu pot, nu doresc să tac și nu voi tăcea văzând cum sunt invocate niște aberații pseudoistorice ca rușii să-i omoare pe ucraineni, iar cei din urmă, apărându-se, să-i ucidă pe ruși”, se mai spune în Apelul lui Alexei Navalnîi.

Politicianul încarcerat a chemat la acțiuni sistematice de protest care, în opinia sa, ar trebui să se desfășoare nu numai în Rusia, ci și pretutindeni unde trăiesc cetățeni ruși.

„Se zice că nu are dreptul să cheme la mitinguri cel care nu va participa la ele și cel care nu riscă să fie arestat. Mă aflu deja în pușcărie, așa că îmi pare că am acest drept”, se spune în Apelul lui Alexei Navalnîi, scrie „Gazeta de Chișinău”.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE