Maia Sandu: „Acești tineri, alături de alte mii de voluntari aflați pe teren, contribuie zilnic la efortul comun al autorităților de a oferi asistența necesară oamenilor care fug de războiul din Ucraina” (VIDEO)

872
0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit ieri, 1 martie, cu voluntarii și voluntarele din grupul de lucru „Moldova pentru Pace”, structură creată pe lângă Ministerul Afacerilor Interne și Guvern pentru a coordona cu celelalte instituții ale statului fluxul de refugiați din Ucraina. Șefa statului le-a transmis recunoștință pentru solidaritatea și omenia cu care acționează în aceste zile.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Acești tineri, alături de alte mii de voluntari aflați pe teren, contribuie zilnic, umăr lângă umăr, la efortul comun al autorităților de a primi, acomoda și oferi asistența necesară oamenilor care fug de războiul din Ucraina. Cu acești voluntari vorbiți la telefon, atunci când doriți să le întindeți o mână de ajutor refugiaților. Tot ei sunt cei care-i întâmpină pe refugiați la frontieră și-i ghidează care sunt următorii pași”, a precizat Maia Sandu.

În context, șefa statului a adresat mulțumiri tuturor voluntarilor ce au răspuns apelului autorităților de a ajuta refugiații din Ucraina.

Amintim că, „Gazeta de Chișinău” a realizat un interviu cu Cristina Sîrbu, una din voluntarele de la „Moldova pentru Pace”.

„În momentul în care s-a înțeles gravitatea situației din Ucraina, MAI a organizat o ședință în care s-a anunțat despre implicarea cetățenilor în activități de voluntariat, cu toată susținerea MAI. În urma ședinței mai multe persoane s-au adunat și au spus că da, vor să se implice. Sâmbătă dimineață, ne-am adunat la MAI și am început să lucrăm. Am luat decizia cum să fie numită această entitate, pe ce direcție să mergem ca să oferim tot suportul. Și am făcut și formularul pentru voluntari. Am avut grijă ca peste tot să fie voluntari care să ajute necondiționat, peste tot să fie asigurat transport și acolo unde este nevoie să ajungă bunurile necesare pentru refugiați. În grupul de coordonatori sunt aproximativ 25 de persoane, e celula care se întrunește în fiecare zi la Guvern, iar în grupul de voluntari sunt aproape 3000 de persoane”, ne-a spus Cristina Sîrbu, una din voluntarele de la „Moldova pentru Pace”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE