Comisarul European pentru Vecinătate şi Extindere, Olivér Várhelyi: „Uniunea Europeană va oferi Republicii Moldova 15 milioane de euro pentru a ajuta la gestionarea crizei imediate”

945
0

Azi, 2 martie, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, vicepreședintele Comisiei Europene Josep Borrell, dar și Comisarul European pentru Vecinătate, Olivér Várhelyi au susținut o conferință de presă.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Cetăţenii Republicii Moldova, poliţişti de frontieră, vameşi, carabinieri, asistenţi sociali, medici, salvatori, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, diplomaţi – lucrează zi de zi pentru a oferi sprijin oamenilor care îşi găsesc adăpost în Moldova. Mii de cetăţeni din toate regiunile întâmpină refugiaţii la frontieră şi le oferă hrană, transport sau cazare. Peste 3.000 de persoane s-au înscris în calitate de voluntari pentru a oferi ajutor celor veniţi”, a menționat Maia Sandu.

Președinta Republicii Moldova a declarat că, din momentul începerii acţiunilor militare în Ucraina, în țara noastră s-au refugiat peste 112 mii de oameni din ţara vecină.

„Autorităţile de la Chişinău şi cetăţenii R. Moldova au demonstrat generozitate oferind acest sprijin cetăţenilor ucraineni şi altora. Toţi oamenii merită un tratament egal fără niciun fel de discriminare, care ar putea să-i afecteze pe unii refugiaţi, în baza unor criterii. Toţi merită un tratament egal”, conchide Maia Sandu.
Josep Borrell, vicepreşedintele Comisiei Europene, a menționat că a venit să exprime sprijinul și solidaritatea pentru Republica Moldova în situația curentă. „Vom sprijini Republica Moldova în mai multe domenii. În ceea ce priveşte electricitatea, analizăm posibilitatea de sincronizare a reţelei electrice dintre R. Moldova şi UE şi sperăm să avem rezultate cât mai curând”.

Comisarul European pentru Vecinătate şi Extindere, Olivér Várhelyi a declarat că „Uniunea Europeană va oferi Republicii Moldova 15 milioane de euro pentru a ajuta la gestionarea crizei imediate. Vom continua să depunem efort pentru a sprijini munca eroică pe care o desfăşuraţi, o să vă ajutăm să găzduiţi aceşti oameni”.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE