Comisarul European pentru Vecinătate şi Extindere, Olivér Várhelyi: „Uniunea Europeană va oferi Republicii Moldova 15 milioane de euro pentru a ajuta la gestionarea crizei imediate”

566
0

Azi, 2 martie, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, vicepreședintele Comisiei Europene Josep Borrell, dar și Comisarul European pentru Vecinătate, Olivér Várhelyi au susținut o conferință de presă.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Cetăţenii Republicii Moldova, poliţişti de frontieră, vameşi, carabinieri, asistenţi sociali, medici, salvatori, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, diplomaţi – lucrează zi de zi pentru a oferi sprijin oamenilor care îşi găsesc adăpost în Moldova. Mii de cetăţeni din toate regiunile întâmpină refugiaţii la frontieră şi le oferă hrană, transport sau cazare. Peste 3.000 de persoane s-au înscris în calitate de voluntari pentru a oferi ajutor celor veniţi”, a menționat Maia Sandu.

Președinta Republicii Moldova a declarat că, din momentul începerii acţiunilor militare în Ucraina, în țara noastră s-au refugiat peste 112 mii de oameni din ţara vecină.

„Autorităţile de la Chişinău şi cetăţenii R. Moldova au demonstrat generozitate oferind acest sprijin cetăţenilor ucraineni şi altora. Toţi oamenii merită un tratament egal fără niciun fel de discriminare, care ar putea să-i afecteze pe unii refugiaţi, în baza unor criterii. Toţi merită un tratament egal”, conchide Maia Sandu.
Josep Borrell, vicepreşedintele Comisiei Europene, a menționat că a venit să exprime sprijinul și solidaritatea pentru Republica Moldova în situația curentă. „Vom sprijini Republica Moldova în mai multe domenii. În ceea ce priveşte electricitatea, analizăm posibilitatea de sincronizare a reţelei electrice dintre R. Moldova şi UE şi sperăm să avem rezultate cât mai curând”.

Comisarul European pentru Vecinătate şi Extindere, Olivér Várhelyi a declarat că „Uniunea Europeană va oferi Republicii Moldova 15 milioane de euro pentru a ajuta la gestionarea crizei imediate. Vom continua să depunem efort pentru a sprijini munca eroică pe care o desfăşuraţi, o să vă ajutăm să găzduiţi aceşti oameni”.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT