Maia Sandu: „Până în acest moment, peste 70 de mii de oameni din Ucraina au intrat pe teritoriul Republicii Moldova” (VIDEO)

678
0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a susținut astăzi, 28 februarie, un briefing cu privire la evoluția situației din țară, în contextul războiului din Ucraina.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„În weekend, am vizitat câteva locuri de trecere a frontierei din nordul țării. Am discutat cu oamenii care fug de război din Ucraina. Majoritatea sunt femei cu copii. Obosite, speriate de ceea ce au lăsat în urmă, ele își doresc să revină acasă cât mai repede. Le-am spus că sunt în siguranță în Republica Moldova, că le vom găzdui atât timp cât va fi nevoie. Am vorbit cu primari foarte implicați, dar și cu oameni din localitățile de frontieră, care s-au oferit să ajute refugiații, le-am mulțumit pentru generozitate și implicare. Mulți dintre refugiați sunt rudele și prietenii lor. Tragedia pe care o trăiesc astăzi vecinii noștri ucraineni este și tragedia noastră”, menționează Maia Sandu.

Președinta a confirmat că, până în acest moment, peste 70 de mii de oameni din Ucraina au intrat pe teritoriul Republicii Moldova.

„Ați văzut cu toții scenele emoționante de la Palanca, Criva sau Otaci, unde angajații statului, voluntari, locuitori din diferite regiuni au făcut echipe comune pentru a oferi o gustare caldă, transport sau cazare gratuită refugiaților sosiți în Moldova. Până în acest moment, peste 70 de mii de oameni din Ucraina au intrat pe teritoriul Republicii Moldova”, precizează Maia Sandu.

Președinta a ținut să mulțumească tuturor cetățenilor noștri care s-au oferit voluntari în a-i ajuta pe refugiații ucraineni.

„Mulțumesc, de asemenea, tuturor voluntarilor implicați în acest efort, tuturor cetățenilor țării noastre pentru generozitatea, solidaritatea și unitatea de care dați dovadă acum, sprijinindu-i pe cei care au nevoie de ajutorul nostru. Omenia noastră este puterea noastră.
Mulțumesc tuturor cetățenilor din țară și de peste hotare pentru donațiile făcute pentru a sprijini efortul de primire a refugiaților ucraineni. Donațiile continuă să vină pe conturile deschise la trezorerie și în băncile comerciale, iar acești bani sunt folosiți pentru a asigura refugiații ajunși în Moldova cu cele necesare.”

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE