A fost instituit Centrul Unic de Gestionare a Crizei

855
0

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a anunțat că, pe lângă depozitul de la Moldexpo, de azi, 28 februarie, devin operaționale încă trei centre de colectare a donațiilor din partea persoanelor fizice. Tot azi devine operațional depozitul central, unde vor fi stocate și sortate aceste ajutoare.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Totodată, de astăzi a devenit operațional Centrul Unic de Gestionare a Crizei, structură care va coordona asistența efectuată de Guvern, organizații internaționale, inițiativa privată și voluntari, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, prim-ministra Natalia Gavrilița. Șeful Centrului Unic este secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea, în cadrul structurii de gestionare urmând să activeze și reprezentanți ai Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați.

Centrul va avea o linie verde, care va fi operațională, începând cu ziua de mâine, 1 martie, ora 9.00, și la care toți cetățenii se vor putea adresa pentru a afla detalii despre cum pot să ajute în situația creată.

Potrivit prim-ministrei, mâine, 1 martie, în țară va intra primul transport cu ajutoare umanitare de primă necesitate pentru refugiați, din partea Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați.

Potrivit lui Dumitru Udrea, în cadrul Centrului Unic avem celule dedicate unor sarcini specifice: bunuri; cazare; asistență medicală; transport; produse alimentare; consiliere psihologică; servicii consulare și juridice; platforma de voluntariat; coordonarea eforturilor agenților economici și asistenței internaționale.

Adresele punctelor de colectare: SA Moldova Film, șoseaua Hâncești 61; CIE SA Moldexpo, str. Ghioceilor 1; Universitatea Tehnică a Moldovei, str. Studenților 9/7; Palatul Feroviarilor, str. Decebal 2.

Cetățenii pot dona: paturi pliante; saltele; plăpumi, perne, pături, prosoape; lenjerie de pat haine și încălțăminte; jucării și jocuri noi, nefolosite; veselă; produse de igienă personală; detergenți; scutece; conserve; alte produse alimentare ambalate.

Dumitru Udrea a anunțat că nu se permite donarea de către persoane fizice a produselor culinare, congelate, produselor de origine animalieră, cu excepția mierii de albine, conservelor de carne, pește și a laptelui praf sau condensat. Toate produsele alimentare donate trebuie să fie în ambalajul integru și intact al producătorului, cu termen de valabilitate lizibil și vizibil.

Pe moment, pe teritoriul Republicii Moldova se află 38.186 de cetățeni ai Ucrainei, care au intrat în Republica Moldova în ultimele 100 de ore.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE