Donație din partea Guvernului României, constând în 606 tablete pentru copiii din unele familii vulnerabile din Republica Moldova

567
0

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a participat în data de 25 februarie 2022, în municipiul Strășeni, la ceremonia care a marcat startul unui proiect de donație din partea Guvernului României, constând în 606 tablete pentru copiii din unele familii vulnerabile din Republica Moldova, anunță un comunicat al Ambasadei României în Republica Moldova.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Donația efectivă a fost făcută de RoAid către A.O. „CCF Moldova – copil, comunitate, familie” și reprezintă o nouă contribuție a României în folosul cetățenilor Republicii Moldova, care este principalul beneficiar al asistenței pentru dezvoltare al României.

De-a lungul timpului RoAid a mai susținut o serie de proiecte importante în Republica Moldova, precum finanțarea campaniei de informare privind cancerul de col uterin și dotare cu echipamente a Institutului mamei și copilului, modernizarea Spitalului raional din Comrat, dotarea dispeceratului Serviciului unic de urgență 112, susținerea mass-media independente, diverse programe de instruire sectoriale și multe altele.

„Suntem convinși că tabletele reprezintă doar o minimă contribuție pentru nevoile tuturor copiilor din Republica Moldova care provin din familii vulnerabile. Criteriile de selecție a beneficiarilor donației au fost: copii care provin din familii monoparentale, copii din familii cu 3 și mai mulți copii sau copii din familii care au venituri exclusiv din ajutoare sociale și remitențe.

Prin acest gest de susținere a educației din Republica Moldova, România reconfirmă faptul că această sferă reprezintă un domeniu de excelență al relațiilor bilaterale, iar pandemia ne-a învățat că pentru un act educațional de calitate în acest condiții dificile, ai nevoie de instrumente moderne de acces de la distanță”, se notează în comunicatul Ambasadei.

Acțiunea de donație tablete vine la puțin timp după desfășurarea la Chișinău a celei de-a cincea Ședințe comune de Guverne care a permis semnarea unui nou Acord de asistența financiară nerambursabilă în valoare de 100 mil. euro pentru Republica Moldova din partea României, alături de alte 12 acorduri și înțelegeri bilaterale importante pentru susținerea parcursului european ireversibil al Republicii Moldova.

„Astfel, România demonstrează că are o abordare inclusivă, consecventă și responsabilă în ceea ce privește dezvoltarea relațiilor cu Republica Moldova și face ceea ce promite.

Ambasada menționează că astfel de donații vor fi organizate în zilele  următoare în toate raioanele Republicii Moldova, inclusiv UTA Găgăuzia și Transnistria, prin intermediul personalului Ambasadei României la Chișinău, cel al Consulatelor Generale ale României de la Bălți și Cahul și în parteneriat cu A.O. „CCF Moldova – copil, comunitate, familie”, potrivit listei anexate”, se spune în comunicatul Ambasadei.

Valoarea totală a donației este de 100.000 de euro.

Repartiția numărului de tablete pe raioane

Anenii Noi – 15

Basarabeasca – 10

Briceni – 15

Cahul – 25

Călărași – 15

Căușeni – 15

Cantemir – 15

Cimişlia – 15

Criuleni – 15

Donduşeni – 10

Drochia – 15

Dubăsari-  10

Edineţ – 15

Făleşti – 15

Floreşti – 15

Glodeni – 15

Hâncești – 25

Ialoveni – 20

Leova – 15

Nisporeni – 15

Ocnița – 15

Orhei – 25

Rezina – 15

Râșcani – 15

Sângerei – 15

Șoldănești – 10

Soroca – 20

Ștefan Vodă – 15

Strășeni – 15

Taraclia – 10

Telenești – 15

Ungheni – 25

UTA Găgăuzia  – 25

Transnistria – 26

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE