Stare de urgență în Republica Moldova pentru 60 de zile

472
0

În Republica Moldova a fost instituită stare de urgență pentru 60 de zile, începând cu 24 februarie. Cei 88 de deputați prezenți în sală au susținut inițiativa Guvernului, având drept temei situația privind securitatea din regiune și asigurarea securității naționale.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Documentul prevede că, pe perioada stării de urgență, Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova va emite dispoziții care sunt obligatorii și executorii pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

Conform Hotărârii, pe perioada stării de urgență se instituie un regim special de intrare şi ieșire din republică, de folosire a spaţiului aerian; se instituie un regim special de circulație pe teritoriul statului, inclusiv în ceea ce privește circulația și controlul mărfurilor. Totodată, Natalia Gavrilița a dat asigurări că instituțiile statului activează în regim normal.

Proiectul prevede expulzarea de pe teritoriul țării a persoanelor a căror prezență poate afecta asigurarea ordinii publice și securității statului; stabilirea unui regim special de lucru pentru agenți economici și instituții publice; interzicerea desfășurării adunărilor, manifestărilor publice și altor acțiuni de masă; coordonarea activității mijloacelor de informare în masă; gestionarea fluxurilor migraționale, precum și alte măsuri.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT