Stare de urgență în Republica Moldova pentru 60 de zile

828
0

În Republica Moldova a fost instituită stare de urgență pentru 60 de zile, începând cu 24 februarie. Cei 88 de deputați prezenți în sală au susținut inițiativa Guvernului, având drept temei situația privind securitatea din regiune și asigurarea securității naționale.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Documentul prevede că, pe perioada stării de urgență, Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova va emite dispoziții care sunt obligatorii și executorii pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

Conform Hotărârii, pe perioada stării de urgență se instituie un regim special de intrare şi ieșire din republică, de folosire a spaţiului aerian; se instituie un regim special de circulație pe teritoriul statului, inclusiv în ceea ce privește circulația și controlul mărfurilor. Totodată, Natalia Gavrilița a dat asigurări că instituțiile statului activează în regim normal.

Proiectul prevede expulzarea de pe teritoriul țării a persoanelor a căror prezență poate afecta asigurarea ordinii publice și securității statului; stabilirea unui regim special de lucru pentru agenți economici și instituții publice; interzicerea desfășurării adunărilor, manifestărilor publice și altor acțiuni de masă; coordonarea activității mijloacelor de informare în masă; gestionarea fluxurilor migraționale, precum și alte măsuri.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE