Maia Sandu: „Trebuie să consolidăm unitatea noastră, să nu ne lăsăm mințiți și manipulați, să păstrăm trează conștiința și solidaritatea noastră”(VIDEO)

456
0

În contextul ultimelor evenimente din Ucraina, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a susținut un briefing. Președintele a subliniat că Republica Moldova condamnă vehement acțiunile ostile față de Ucraina și susține ferm suveranitatea și integritatea teritorială a acestei țări.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Vom sprijini toate eforturile internaționale și dialogul dintre părți pentru soluționarea crizei. Îndemn liderii țărilor implicate în acest conflict să acționeze cu înțelepciune pentru a evita violențele sau vărsările de sânge. Chiar și în cele mai tensionate momente există loc pentru dialog, pentru a da prioritate vieții și a pune pacea în capul mesei. Astfel, oamenii care au conviețuit pașnic timp de mai multe generații ajung să se urască învrăjbiți de propagandă și minciuni. Cele mai eficiente arme de luptă împotriva acestora sunt curajul, demnitatea, înțelepciunea și solidaritatea cetățenilor. Trebuie să consolidăm unitatea noastră, să nu ne lăsăm mințiți și manipulați, să păstrăm trează conștiința și solidaritatea noastră. Nu putem lăsa frica și vrajba să intre în societatea noastră și vă asigur că voi face tot ce-i necesar pentru asta”, a declarat președinta.

Maia Sandu a solicitat instituțiilor statului să monitorizeze atent sursele de știri false, instigarea la ură și propagandă și să ia măsuri conform normelor legale pentru a preveni aceste fenomene.

„Dragi cetățeni, clipele de cumpănă pun la încercare capacitatea noastră de a gândi clar și a acționa calm. În aceste clipe trebuie să protejăm lucrurile importante, siguranța și sănătatea celor dragi, casa noastră, locul de muncă, școala și să dăm dovadă de solidaritate”, a adăugat Maia Sandu.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT