Germania a anunțat că oprește proiectul conductei rusești de gaze „Nord Stream 2”

965
0

Marți, 22 februarie, Germania a anunțat că oprește proiectul conductei rusești de gaze „Nord Stream 2”, ca sancțiune pentru decizia Rusiei de a recunoaște independența celor două regiuni separatiste din Ucraina, scrie protv.ro cu trimitere la Deutsche Welle.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit Deutsche Welle, anunțul oficial a fost făcut de Cancelarul german, Olaf Scholz, care a declarat că proiectul gazoductului nu poate continua în aceste circumstanțe de criză.

De asemenea, oficialul german le-a spus reporterilor din Berlin că guvernul său a luat măsura ca răspuns la acțiunile Rusiei în Ucraina.

„Sună tehnic, dar este pasul administrativ necesar, astfel încât să nu existe certificare a conductei, și fără această certificare, „Nord Stream 2” nu poate funcționa”, a spus Scholz.

Construcția proiectului conductei a fost finalizată, dar proiectul încă avea nevoie de o certificare de reglementare din partea autorităților germane înainte ca gazul să poată fi livrat.

Conducta submarină din Marea Baltică, „Nord Stream 2”, ar trebui să dubleze livrările de gaze ruseşti către Germania, care este principalul promotor al proiectului.

Amintim că, anul trecut, Rusia a anunţat finalizarea gazoductului „Nord Stream 2”, care trece pe sub Marea Baltică şi leagă direct Rusia şi Germania. Pe termen lung, proiectul va priva Ucraina de cel puţin 1,5 miliarde de dolari pe an, sumă pe care ea o primeşte în prezent pentru tranzitul de gaz rusesc pe teritoriul său.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE