Alina Stremous, în top-10 la JO de la Beijing

777
0

Biatlonista din R. Moldova, Alina Stremous, s-a clasat la 11 februarie curent pe locul 10 în proba de sprint 7,5 km la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Ea a înregistrat rezultatul de 21:59.5 min., cu 1 minut și 15.2 secunde (+1:15.2) în spatele reprezentantei Norvegiei, Marte Olsbu Roeiseland (20:44.3 min.), acum triplă campioană olimpică (învingătoare la această ediție a Jocurilor Olimpice în trei probe: sprint 7,5 km, cursă de urmărire-pursuit 10 km și ștafetă mixtă 4×6 km). Podiumul a fost completat de Elvira Oeberg (Suedia, +30.9) și Dorothea Wierer (Italia, +37.2).

De remarcat că Alina Stremous a avut, ca și premiantele, un rezultat impecabil la cele două panouri de tragere (din poziție culcat și din picioare), neratând nicio țintă din cele 10. Cealaltă reprezentantă a Republicii Moldova, Alla Ghilenko, s-a situat în această cursă pe locul 86 (+5:20.3, 4 ratări la tir) din 89 de participante. Pe 19 februarie, Alina Stremous urmează să participe și la mass start, pe distanța de 12,5 kilometri.

În clasamentul general pe medalii la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, la data de 16 februarie, Norvegia se menţinea detașat în fruntea clasamentului, cu 13 medalii de aur, 7 de argint şi 8 de bronz, urmată de Germania (9-6-3) şi Statele Unite (8-7-4).

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE