O delegație din Marea Britanie a ajuns la Chișinău. Spălarea banilor și confiscarea averilor au fost discutate la ședință

543
0

Conducerea Procuraturii Generale, Procuraturii Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a avut o întrevedere cu o delegație a Marii Britanii, aflată într-o vizită de documentare la Chișinău, în scopul stabilirii oportunităților de parteneriat, în vederea identificării și urmăririi penale în domeniul spălării banilor și confiscării bunurilor infracționale.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Într-un comunicat emis de Procuratura Generală a Republicii Moldova, se menționează că, în cadrul întrevederii, delegația a anunțat despre înființarea unei Unități de asistență tehnică în Marea Britanie, dedicată parteneriatului și cooperării cu alte țări în implementarea standardelor Grupului de acțiune financiară.

Scopul acestei unități tehnice este de a îmbunătăți capacitatea de prevenire, urmărire și sancționare a celor care comit infracțiuni de spălare a banilor și de finanțare a terorismului, precum și acordarea ajutorului la prevenirea fluxurilor financiare ilicite în sistemul financiar britanic.

Din componența delegației Marii Britanii fac parte: Robert MacArthur, consilier de asistență tehnică în finanțe ilicite – investigații financiare, Unitatea de asistență tehnică, Combaterea spălării banilor și combaterea finanțării terorismului; Nadeem Ahmed, șef al departamentului juridic din aceeași unitate; Paul Hylands – ofițer de legătură privind infracțiunile fiscale; Gary Davies – șef adjunct al Misiunii din cadrul Ambasadei Marii Britanii la Chișinău; Iulia Guțuleac – ofițer politic din cadrul Ambasadei Marii Britanii la Chișinău.

Stafful Procuraturii Generale a informat delegația prezentă la întrevedere referitor la aspectele de ordin legislativ din Republica Moldova, legate de domeniul aplicării sechestrelor, de confiscarea bunurilor infracționale, precum și de etapele procesului de recuperare a bunurilor infracționale.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE