Andrei Spînu, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale: „În câteva luni, pentru apelurile efectuate în roaming din România în Republica Moldova, tarifele vor scădea de cel puțin 10 ori”

573
0
Sursa foto: ziarulnational.md

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că vineri, 11 februarie, la Chișinău, va avea loc ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și României, unde va fi semnat acordul privind reducerea tarifelor de furnizare a serviciilor de roaming internațional și ale celor de apeluri internaționale între cele două state.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit oficialilor guvernului de la Chișinău, odată cu semnarea acestui Acord, în câteva luni, pentru apelurile efectuate în roaming din România în Republica Moldova, tarifele vor scădea de cel puțin 10 ori. Totodată, pentru apelurile primite în roaming în România din Republica Moldova nu va fi perceput tarif, iar pentru serviciile Internet utilizat în roaming în România, tarifele vor scădea de cel puțin 5 ori.

În aceeași postare făcută pe pagina de Facebook, Andrei Spînu a prezentat și câteva date statistice despre utilizarea roamingului cu țara vecină în anul 2019.

„Nr. de minute de apeluri efectuate de utilizatori în România – 1 012 534

Nr. de minute de apeluri primite de utilizatori în România – 1 307 964

Internet consumat în roaming în România – 1 397 177 MByte

Între 25% și 33% din întreg traficul de roaming utilizat de cetățenii noştri este cu România”, scrie ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Amintim că vineri, 11 februarie, la Chișinău va fi organizată ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și României. În cadrul ședinței vor fi semnate mai multe acorduri și protocoale de colaborare pe mai multe domenii.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE