Angajați ai Asociației Medicale Teritoriale Râșcani a municipiului Chișinău, în decursul anului 2021, au eliberat peste 100 de certificate de vaccinare anti- COVID pentru conaționalii care se aflau în străinătate

574
0

În decursul anului 2021, angajați ai Asociației Medicale Teritoriale Râșcani a municipiului Chișinău ar fi eliberat certificate de vaccinare anti- COVID pentru peste 100 de persoane care se aflau în afara statului, astfel obținând un venit infracțional de peste 600.000 lei, anunță printr-un comunicat Procuratura Generală (PG) a Republicii Moldova.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

La sesizarea Ministerului Sănătății, perchezițiile desfășurate de ofițerii Direcției Generale Urmărire Penală și Inspectoratului Național de Investigații ale Inspectoratului General al Poliției au loc la domiciliile și locurile de muncă ale celor trei angajați ai spitalului.

Potrivit informațiilor preliminare, pe lângă faptul că „acumulau surse de bani, aceștia supuneau distrugerii acele preparate biologice (vaccinuri) care urmau să fie administrate și au afectat negativ și misiunea ministerului de resort, care procura aceste vaccinuri, în consecință aducând prejudicii materiale statului.”

În cadrul perchezițiilor, până la acest moment, oamenii legii au ridicat acte medicale, telefoane mobile și înscrisuri de ciornă.

„După finalizarea perchezițiilor,  Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) va atribui statut procesual-penal persoanelor investigate. Totodată, în vederea recuperării banilor obținuți pe cale ilegală și restituirii prejudiciului cauzat statului, procurorii desfășoară investigații financiare paralele.

La acest stadiu al investigațiilor cei trei se prevalează de prezumția nevinovăției, mai scrie în comunicatul PG.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE