GAZETA de Chișinău îi premiază pe cei mai harnici poștași. În satele Țiganca, raionul Cantemir, și Chiștelnița, raionul Telenești, avem cei mai mulți cititori

600
0
23 octombrie 2021, satul Slobozia Mare, raionul Cahul/Foto: Natalia Munteanu

Redacția publicației „GAZETA de Chișinău” le mulțumește participanților la concurs care au trimis până pe data de 31 ianuarie 2022 (prin poștă) rezultatele obținute la „Concursul poștașilor”. La competiție au participat 15 factori poștali din zonele Nord, Centru și Sud. Redacția oferă premii bănești factorilor poștali care au întrunit condițiile concursului, dar și celorlalți poștași care s-au străduit să facă abonamente, într-un număr mai mic, și au transmis rezultatele abonării la redacție. Pe ei îi premiem pentru curajul și insistența de care au dat dovadă.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Astfel, pentru zona Nord, în funcție de numărul de abonamente perfectat, locul I i-a fost atribuit poștăriței Ana Brădescu din satul Chiștelnița, raionul Telenești. Ea a reușit să aboneze la ziar 27 de locuitori ai satului pentru jumătate de an și pentru un an întreg. Am întrebat-o cum i-a reușit să convingă mai multă lume să se aboneze la GAZETĂ. „Nu a trebuit să depun mare efort ca să-i conving să se aboneze la ziar. Satul e mare și lumea noastră vrea să fie informată corect și să primească un ziar bun în poartă. Cei care vă cunosc din anul trecut s-au abonat pentru anul întreg, iar cei care urmează să vă descopere au făcut un abonament pentru prima jumătate de an”, ne-a mărturisit poștărița.

Pentru zona Nord, locul II îl oferim poștăriței din satul Braniște, raionul Râșcani, Svetlana Ciliuță, care a făcut 14 abonamente pentru jumătate de an. „Satul este mic, nici o mie de locuitori în el, dar lumea s-a abonat pentru că le place ziarul. În paginile publicației găsesc informații din diferite domenii”, ne-a spus poștărița.

Locul III, pentru aceeași zonă, îl oferim poștăriței Rodica Panțer din satul Albinețul Vechi, Fălești, care a reușit să perfecteze 15 abonamente, dintre care 12 pentru jumătate de an și trei pentru trei luni.

La presa scrisă se abonează pensionarii”

Pentru zona Centru, redacția oferă locul I poștăriței din satul Hirova, raionul Călărași, Zinaida Roșca. Poștărița a perfectat 18 abonamente, dintre care majoritatea pentru jumătate de an și unul pentru anul întreg.

La Hirova locuiesc în prezent circa 560 de oameni, dintre care vreo 300 sunt pensionari, ne-a informat Zinaida Roșca.

La presa scrisă se abonează pensionarii. Au încredere în mine și știu că le propun un ziar bun, dar mulți cunosc ce conține ziarul și vin să se aboneze. E scump pentru ei, deoarece au pensiile mici, dar le place GAZETA. S-au abonat și foști profesori, un medic la pensie, dar și oamenii simpli”, ne-a spus poștărița, bucuroasă că va ridica un premiu bănesc. „Este pentru prima dată!”, ne-a mărturisit aceasta.

Locul II pentru zona Centru îl oferim poștăriței din satul Recea, raionul Strășeni, Liuba Preguza, care a făcut 10 abonamente, dintre care două pentru un an întreg și opt pentru șase luni.

Am mers prin sector și am abonat lumea care vrea să citească. Majoritatea sunt pensionari, dar sunt și mai tineri, angajați la magazine”, ne-a spus Liuba Preguza, care lucrează poștaș din 1984 și ridică un salariu de 1500 de lei.

Satul Dereneu, raionul Călărași, poștaș, Aculina Furculiță, locul III. Ea a perfectat zece abonamente pentru șase luni. „Încă puțin mi-a reușit. Lumea nu prea are bani”, ne-a spus poștărița.

Se abonează cei care nu „prietenesc” cu internetul și vor să citească un ziar bun”

În zona Sud la concurs au participat satele Țiganca (I loc cu 26 de abonamente, dintre care 22 pentru șase luni și patru abonamente pentru un an întreg), Gotești (al II-lea loc cu 15 abonamente pentru jumătate de an) și Cociulia (al III-lea loc cu nouă abonamente – șapte pe șase luni și două – 12 luni), toate din raionul Cantemir.

Alergând de-a lungul satului Țiganca, poștărița Maria Țăruș (57 de ani), care lucrează de patru ani la oficiul poștal, a reușit să facă 26 de abonamente pentru jumătate de an și un an întreg, dar și vreo 14 abonamente pentru primele trei luni ale anului curent.

Se abonează cei care nu „prietenesc” cu internetul și vor să citească un ziar bun. Sunt foști profesori, medici, ingineri, oameni simpli. Abonații zic că e cel mai bun ziar pe care-l văd”, ne-a mărturisit Maria Țăruș.

Poștărița Maria Cristea are puterea de a convinge oamenii”, consideră șefa Oficiului Poștal din Gotești, Cantemir, Svetlana Cristea. Ei i-a reușit să facă 15 abonamente pentru șase luni la GAZETĂ.

Cele nouă abonamente, perfectate la Cociulia, Cantemir, de către Tatiana Croitoru „sunt pentru familiile tinere care au carte, adică vârsta de circa 40 de ani”, ne-a confirmat poștărița. Redacția ziarului îi oferă un premiu bănesc în valoare de 1000 de lei pentru curajul și munca depusă.

Premii pentru curaj

Ceilalți șase poștași care au transmis scrisori pe adresa redacției, care au mai puțin de zece abonamente, nefiind eligibili pentru concurs, vor fi premiați cu câte 300 de lei fiecare.

Aceștia sunt: Lidia Baciu (opt abonamente) din Mărăndeni, Fălești; Nicoleta Plotnic (șapte abonamente) din Peresecina, Orhei; Lilia Mogâldea (cinci abonamente) din Strășeni; Parascovia Ursu (cinci abonamente) din Orac, Leova; Natalia Bizu (șase abonamente) din Cârpești, Cantemir, și Galina Cociu (cinci abonamente) din satul Tomai, raionul Leova.

Amintim că publicația „GAZETA de Chișinău” a lansat în noiembrie 2021, în cadrul campaniei de abonare pentru anul 2022, un concurs pentru poștașii și responsabilii de abonare din cadrul Centrelor de poștă.

Concursul a fost organizat în funcție de amplasarea geografică a Centrului de poștă/Oficiului poștal în care este angajat poștașul/responsabilul: Zona Nord (raioanele Briceni, Ocnița, Dondușeni, Edineț, Soroca, Drochia, Râșcani, Florești, Fălești, Bălți, Sângerei, Telenești, Rezina, Șoldănești), Zona Centru (raioanele Orhei, Călărași, Ungheni, Nisporeni, Hâncești, Chișinău, Ialoveni, Strășeni, Criuleni, Anenii Noi) și Zona Sud (raioanele Căușeni, Ștefan-Vodă, Cimișlia, Comrat, Leova, Cantemir, Cahul, Ceadâr-Lunga, Taraclia). Astfel, participanții au concurat doar cu colegii lor din zona corespunzătoare.

În urma concursului, separat pentru fiecare zonă, Centrele de poștă (o persoană responsabilă de abonare din Centrul de poștă), care urmau să realizeze un rezultat mediu – de minim cinci abonamente (de 6 și 12 luni, orice indice) la ziarul „Gazeta de Chișinău” pentru anul 2022 per oficiu poștal din subordine, au fi putut beneficia de un premiu bănesc garantat în mărime de 2000 de lei. Primele trei, care urmau să înregistreze cel mai bun rezultat mediu pe republică, suplimentar, ar fi fost premiate cu câte 3000 de lei fiecare.

Menționăm că la acest compartiment al concursului niciun Centru de poștă nu a fost premiat.

De asemenea, separat pentru fiecare zonă, redacția oferă premii bănești poștașilor care au perfectat cele mai multe abonamente (nu mai puțin de 10 abonamente de 6 și 12 luni, orice indice) la ziarul „Gazeta de Chișinău” pentru anul 2022: locul I – 4000 de lei; locul II – 3000 de lei; locul III – 2000 de lei.

Poștașii care au fost premiați și anunțați în acest articol sunt rugați să expedieze pe poșta electronică a redacției (gazetadechisinau@gmail.com) printr-un mesaj cu titlul „Rezultatele concursului pentru poștași” o copie a buletinului de identitate și datele cardului bancar.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE