„Aripi colorate” la Turnul de Apă

786
0
Teodora Vasiliu, protagonista expoziției „Aripi colorate” de la Muzeul de Istorie a Chișinăului

Pe 4 februarie 2022, în sala panoramică a Muzeului de Istorie al Orașului Chișinău – Turnul de Apă, va avea loc vernisajul expoziției de pictură și desene „Aripi colorate ale Teodorei Vasiliu.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT
Biserica de Lemn din Chișinău. Pictură de Teodora Vasiliu

Evenimentul este consacrat copilăriei și dialogului între generații, capacității de a visa, de a aspira spre înălțimi, atrăgând atenția asupra importanței de a-i susține pe copii, de a-i încuraja în preocupările lor artistice, de a le da aripi. Expoziția este și o dovadă că arta are continuitate, că procesul de creație nu poate fi stopat în perioada pandemiei. Dimpotrivă, anume în vremuri dificile, cenușii, avem nevoie de mai multă culoare”, se menționează în comunicatul Muzeului de Istorie a Chișinăului.

Teodora Vasiliu are nouă ani și este elevă la Școala-Grădiniță Nr. 90 din Chișinău. Teodora a ilustrat cărțile pentru copii „Caruselul primăverii” (2017), „Covorul cu bujori” (2020), „Trei zile cu Zuza” (2021), scrise de Irina Nechit. Teodora a mai realizat coperta pentru două numere ale revistei „Alunelul”. A publicat desene în revista „Florile dalbe”. A realizat coperta pentru cartea de poezie „Mitrofan plângăciosul” (2021) de Nicolae Popa. A ilustrat volumul „Nugae sau Cartea nimicurilor” de Vladimir Beșleagă (ed. Epigraf, 2020). A avut o expoziție personală la Biblioteca Națională a R. Moldova. De asemenea, Teodora studiază pianul la Școala de Arte „Alexei Stârcea” din Chișinău.

Expoziția „Aripi colorate” a Teodorei Vasiliu conține picturi în ulei, în acril și desene în acuarelă pe suport de hârtie, care prezintă lumea copilăriei, ne arată frumusețea naturii, a orașului Chișinău. Pe un panou aparte vedem ilustrații realizate de Teodora pentru cartea „Trei zile cu Zuza”. La finalul vernisajului va fi prezentată cartea „Trei zile cu Zuza”, apărută de curând la Editura Univers Educațional din Chișinău.

Expoziția Aripi coloratepoate fi vizitată la Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău, în perioada 4–19 februarie 2022.

Autoare: Cornelia Donțu

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT