Andrei Mudrea a plecat pe drum de zăpadă

233
0

Ne-am luat rămas bun de la pictorul Andrei Mudrea, cuvintele despre el s-au amestecat cu zăpada, lacrimile înghețate ne-au înțepat obrajii.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Andrei era întotdeauna bucuros de oaspeți, atelierul lui era o oază de liniște, un centru al căutărilor și împlinirilor artistice. A adunat în jurul său o generație de artiști plastici, poeți, muzicieni, oameni de cultură. Opera lui e înrădăcinată în arta națională și definitorie pentru pictura contemporană. Iar felul de a vorbi cu noi, cald, înțelegător, cu umor, privirea lui albastră, entuziasmul uluitor, ne vor lipsi mult. Un om de neînlocuit. Cu plecarea lui, ne destrămăm și noi.

Odihnește-te în pace, Andrei.

Sincere condoleanțe soției Tatiana, fiicei Cătălina, ginerelui, nepoților, prietenilor, rudelor, nouă tuturor.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT